Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skroz promašio dijagnozu

Liječnik dječaku (4) propisao marihuanu kao lijek, prijeti mu oduzimanje liječničke dozvole

Marihuana, ilustracija (Foto: AFP)
Marihuana, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Liječnik iz Kalifornije bori se za zadržavanje svoje licence nakon što je dječaku (4) propisao kanabis kao lijek za njegovoe nagle promjene naravi.

Doktor William Eidelman, liječnik prirodne medicine, rekao je roditeljima da će mala doza marihuane pomoći u kontroli ponašanja dječaka (4), a zapravo je postavio u potpunosti krivu dijagnozu za dijete s bipolarnim poremećajem te ADD-om (poremećaj deficita pažnje).

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja Njemačka želi legalizaciju kanabisa - 2 Protiv zabrane Europska velesila kreće u liberalizaciju korištenja i uzgoja kanabisa

Regulatorno tijelo savezne države Kalifornije proglasilo je Eidelmanov čin "teškim nemarom" jer se nije konzultirao sa psihijatrom o stanju dječaka, prenosi BBC.

Dječakov otac s Eidelmanom je kontaktirao još 2012. godine jer se mališan ponašao loše u vrtiću. Ovaj mu je preporučio davanje male količine kanabisa, a slučaj je otkriven kad je od školske medicinske sestre zatraženo da dječaku da njegove kolačiće od kanabisa za ručak.

Regulatorno tijelo nije zatražilo ukidanje liječničke licence Eidelmanu zbog propisivanja marihuane dječaku, već zbog ranije spomenutog nemara i posve krive dijagnoze dječakova zdravstvenog stanja.

Eidelman se na odluku žalio 4. siječnja 2019. godine i naglasio kako će nastaviti voditi liječničku ordinaciju. Njegovi odvjetnici kažu da je uspio ishodovati odgodu ukidanja liječničke licence do nekog budućeg saslušanja.

Medicinski kanabis legalan je u Kaliforniji od 1996. godine, a sam Eidelman procjenjuje kako ga je kao lijek propisao tisućama pacijenata bez posljedica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene