Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čačić uopće nije trebao biti član Vlade'

Kako su sve političari komentirali Čačićevu nesreću u Mađarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Političari su podijeljeni po pitanju nesreće u Mađarskoj koju je skrivio Radimir Čačić.

Najviše odjeka imala je reakcija bivše ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy. 'Iskreno, smatram da Čačić uopće nije trebao biti član Vlade', rekla je Holy na pitanje naše novinarke. 'Ukoliko postoje određeni moralni standardi, ti standardi moraju jednako vrijediti za sve. Ja mislim, ukoliko imamo neka određena pravila igre, da se trebamo držati tih pravila igre', rekla je Holy, a na pitanje novinara čini li joj se da se neki ipak provuku pored visokih moralnih standarda Vlade, rekla je kako to nije pitanje za nju, već za premijera i Vladu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Mađarskoj Evo što je Čačić govorio o povlačenju iz politike! Slika nije dostupna Dobio 22 mjeseca uvjetno na rok kušnje od tri godine VIDEO: Pogledajte kako je Čačić primio presudu

I ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić jasnog je stava oko Čačićeve nesreće u Mađarskoj. 'Da se to meni dogodilo, to bi bio kraj moje političke karijere', rekao je.

>> Milanović: Što se tiče poštivanja vladavine prava Hrvatska je bolja od Mađarske

>> Vrdoljak o Čačiću: Kad dođe presuda znat ćemo što raditi

>> 'Iskreno, smatram da Čačić uopće nije trebao biti član Vlade'

Upitan za komentar na istu temu premijer Zoran Milanović se radije osvrnuo na pravosuđe u Hrvastkoj i Mađarskoj.

'Kada bi mađarska strana poštivala hrvatsko pravosuđe u onoj mjeri u kojoj hrvatska strana poštuje mađarsko pravosuđe, onda bi to bilo drukčije, ali nije tako. Mi itekako poštujemo mađarsko pravosuđe, a naročito pravomoćnu odluku koja još uvijek nije ovdje', rekao je premijer Milanović upitan da komentira moguće situacije vezano za najavu presude.

Ministar graditeljstva i prostornog planiranja Ivan Vrdoljak rekao je da ne može imati stav o nečemu za što ne zna kako će završiti. 'Kada dođe presuda, znat ćete stav i stranke i svih ljudi u Vladi oko toga što će se događati, a naš stav će se temeljiti na odluci suda. Znači - kad budemo znali kakva je presuda, tada ćemo znati i što ćemo raditi.'

Na upit postoji li u vezi s Čačićem 'B varijanta, ministar Vrdoljak odgovorio je kako nema 'B varijante' zato što ona 'može biti i C i D ili E'. 'Ako se malo bolje pozabavite sudskom praksom i nekim mogućnostima, stvarno je to moguće, a ne samo A i B varijanta'. Ne mogu imati stav o nečemu što ne znam kako će se završiti. To je slično kao kad bih trebao imati stav kako će završiti finale Europskoga nogometnog prvenstva, a ja ne znam tko će igrati u finalu, pa kako ću znati tko će pobijediti', usporedio je ministar Vrdoljak.

HDZ-ov zastupnik Gordan Jandroković smatra da je Čačić već ranije trebao odstupiti i čekati pravomoćnu presudu. 'Oslobađajuća pravomoćna presuda, naravno, promijenila bi situaciju i tada bi bilo normalno da ostane. Međutim, ovako u neizvjesnosti, s vjerojatno osuđujućom presudom, smatram da nije dobro da je taj čovjek na mjestu prvog potpredsjednika hrvatske Vlade', rekao je Jandroković.

Damir Kajin smatra da će Čačić, kako je najavio, u slučaju osuđujuće presude, odstupiti s mjesta u Vladi. 'Svi znamo što je Čačić govorio i tako će vjerojatno on i postupiti', rekao je Kajin. Dodao je i kako se nikome ništa ne može 'unaprijed inputirati' i stavljati na teret jer se 'svima nama može nešto slično dogoditi'.

'Smjenjujući ministricu Holy, premijer Milanović je ljestvicu podigao visoko, 'očito zbog toga da je neki ne mogu preskočiti, a da se drugi mogu provući ispod', smatra laburist Dragutin Lesar.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene