Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjenjivo vrijeme

Kako se obraniti od nepovoljnih vremenskih prilika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjenjivo vrijeme posljednjih je dana na muke stavilo liječnike. Pacijenti koji imaju problema s tlakom napunili su hitne pomoći i ambulante, a vrijeme je posebno utjecalo na one sa slabijim živcima.

Kad krenu vrućine, liječnici savjetuju da je spas uz puno tekućine, najbolje potražiti u hladu. Ludo vrijeme i stalne promjene napunile su čekaonice. Tlak ne pita za godine. Marija Glavaš redovito brine o zdravlju. 'Padne mi tlak i onda moram piti puno tekućine', rekla je Marija. Pacijenti sa srčanim tegobama moraju se redovito kontrolirati. Doktorica Sanda tlakomjer ne ispušta iz ruke. Savjete ponavlja i na telefon. 'Uzimati puno tekućine i jesti laganu hranu. To je najvažnije. Zadržavati se u hladnijim prostorima i ne izlaziti između 11 i 17 sati', savjetovala je dr. Sanda Pribić, specijalist obiteljske medicine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Iz vozila hitne pomoći ne izlaze osječki medicinari. Posljednjih dana nema predaha. Hitnu su okupirali i psihički bolesnici. 'Sve promjene atmosferskih prilika nama donesu povećan broj poziva i intervencija', rekao je dr. Srđan Čalošević, iz Hitne pomoći u Osijeku. Užurbani ritam i stres dodatno naruše zdravstveno stanje. Savjete liječnika mnogi dopune i narodnom medicinom. 'Svojevremeno sam znala, u početku s 30 godina, jednu terapiju s bijelim lukom', rekla je pacijentica.

Marija je savjete liječnice već dobro naučila. 'Sklonim se u hlad, pijem puno tekućine i izbjegavam sunce', kaže Marija. Pobjeći u hladovinu najbolji je spas za organizam. Ako već morate na sunce, nikako u podne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene