Članovi splitske mafije su u pritvoru, no teror koji su provodili na splitskim ulicama viđa se samo u filmovima. Posebno brutalni bili su prema članu svoje bande koji ih je želio napustiti.

Galerija


Članovi splitske mafije uhićeni su početkom ožujka, a policija ih sumnjiči da su kao dio zločinačkog udruženja počinili kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju, ubojstva u pokušaju, teške tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari. Nedavno je proširena istraga protiv opasnih kriminalaca.

Vezani članci Policija, ilustracija Je li ga tko vidio? Mopedom ili motociklom udario pješaka pa pobjegao City slavi uz najbolje popuste, super nagrade i brojna iznenađenja City slavi uz najbolje popuste, super nagrade i brojna iznenađenja

Splitska banda na čelu sa Željkom Rajićem brutalno se iživljavala nad M. Ž., koji se jedno vrijeme družio s njima, no onda je odlučio napustiti takav život. Tada je počela tortura.

M. Ž. je bio dobar s prijavljenim Hrvojem Kovčalijom te su zajedno živjeli u kući u Solinu. Kad se Kovčalija počeo družiti s osobama iz krim miljea, u kuću su počeli dolaziti Ante Vučak, Robert Žuvela i drugi, a tu je bio i sada pokojni Ante Prnjak, kojeg je izrešetao Liridon Berisha.

Znali su po tjedan dana tulumariti u kući, drogirati se, organizirali su razuzdane zabave, a onda se M. Ž. početkom srpnja prošle godine odselio shvativši da to nije život za njega. I tada je počela tortura.

Mladića su namamili u stan od jednog pripadnika bande, tamo ga tukli šakama, rezali nožem, polijevali naizmjence vrućom i hladnom vodom, govoreći mu da im mora platiti 30 tisuća eura duga.

Nesretna je žrtva ponavljala da ne duguje ništa i da nema novca, no i dalje su ga nastavili tući. Zatim su ga stavili u prtljažnik automobila i odvezli ga do jednog kafića. Mladić je nazvao prijatelja, tražio da mu posudi novac, na što je ovaj pristao, te mu je na dogovoreno mjesto donio 20.000 kuna.

Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP)
Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP) Foto: MUP

Nakon što su preuzeli novac, nesretnog mladića odvezli su na Lovrinac, a potom u Solin. Pred Kovčalijinom kućom otvorili su prtljažnik i snimali selfije dok je on krvav sjedio u prtljažniku.

Naposljetku su ga uveli u kuću i dogovarali se da će ga vezati uz kućicu za pse do idućeg dana, da im mora prepisati vozila, sav novac koji ima na računu i da im mjesečno mora davati 10 tisuća kuna. Zvao je svog brata i još dva prijatelja da mu posude novac, no nitko mu ga nije mogao dati.

Na kraju su ga ostavili zaključana u stanu te su ga sutra opet trebali podvrgnuti torturi. Kad se Kovčalija vratio u stan, pravio se da spava pa je na kraju uspio pobjeći kroz prozor i dokopati se solinske policije.

Nakon svega, uzeli su mu vozilo BMW u vlasništvu tvrtke tako što su iskoristili dokumente u vozilu i prepisali auto na Kovčalijina brata.

Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP)
Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP) Foto: MUP

Kovčalija je iskoristio i aplikaciju preko koje je izdao fiktivni račun od 137 tisuća kuna iz kojeg proizlazi da je njegov brat platio taj iznos tvrtki M. Ž. kao kupoprodajnu cijenu, piše Slobodna Dalmacija.

Jeste li ikad pomišljali promijeniti - ime? To je lani u Hrvatskoj učinilo 4500 ljudi, doznajte kakav je postupak i koliko košta