Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimke iz arhive

Pogledajte kako se Dekanić branio nakon nesreće: "Vrijeme će pokazati i vjerojatno će odgovarati oni koji su dali izmišljene iskaze"

Aktualno Galerija Damir Dekanić, župan - 2 Damir Dekanić, župan - 2 Foto: DNEVNIK.hr Damir Dekanić, župan - 1 Damir Dekanić, župan - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pijana vožnja: Ilustracija Pijana vožnja: Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Foto: DNEVNIK.hr +1 župan Damir Dekanić - 3 Galerija 1/6 >>
Uhićen je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, i to zbog prometne nesreće koja se dogodila prošle godine. Reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan napravila je pregled ove priče.

U mjestu Cerna nalazi se cesta na kojoj se 16. travnja prošle godine dogodila prometna nesreća. Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić tvrdio je da je bio u alkoholiziranom stanju – napuhao je 1,44 promila – pa je službeni auto vozio izvjesni K. B.

"Nije to nešto lijepo, ali ja sam samo čovjek. Nekad se dogode i takve stvari", rekao je Dekanić 2. svibnja 2022. godine.

Dekanić tada nije htio otkriti ni tko je tajanstveni vozač ni, ako slučaj nema veze sa županijom kako je tvrdio, zašto su mu dali da upravlja službenim autom.

"Bio je Uskrs, izašao sam s priopćenjem. Nije lako bilo suočiti se s vama", odgovorio je župan na pitanje zašto o nesreći nije odmah obavijestio javnost.

Pročitajte i ovo Mario Banožić, predsjednik Županijskog obora HDZ-a Vukovarsko srijemske županije Članstvo u mirovanju Banožić o uhićenom županu Dekaniću: "Ne postoji tijelo koje ga može natjerati na ostavku"

Policija je najprije izašla s podatkom da je baš Dekanić bio za volanom, a potom je, nakon istupa svjedoka u medijima, ipak pokrenula unutarnju kontrolu.

"Ja uopće nisam gledao što su izjavljivali jer ne želim da mi to pomuti moje razmišljanje. Vrijeme će pokazati i vjerojatno će odgovarati oni koji su dali izmišljene iskaze", rekao je Dekanić prošle godine i dodao: "Cijela je situacija izuzetno ispolitizirana. Nemate povrijeđenih i nemate mrtvih. Jedna, neću reći, banalna prometna nezgoda koja se može dogoditi svakome postala je tema broj jedan."

Zbog nesreće su lokalni mostovci skupljali su potpise za opoziv, no nisu naišli na razumijevanje ostatka oporbe.

"Nitko od kolega u oporbi nije htio potpisati, nego su stali u obranu župana Dekanića – od Domovinskog pokreta, od Suverenista, SDP-a i svih. Ostala sam sama u toj borbi", rekla je županijska vijećnica Mosta Kristina Bakula.

Pročitajte i ovo Uhićenje Damira Dekanića - 1 "Mogu što hoću" Pljušte reakcije na Dekanićevo uhićenje: "Još jedan u nizu bahatih HDZ-ovaca koji misle da je država njihovo vlasništvo"

Uz neočekivano oporbu, leđa mu je držao Andrej Plenković. S funkcije je u isto vrijeme maknut predstojnik ureda Anje Šimprage jer je pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je ozlijeđeno dijete. Plenkovića su mediji pitali čeka li ista sudbina Dekanića.

"Tko je ozlijeđen tu? Tko je otišao od nesreće? Molim vas da ne uspoređujete situaciju u kojoj je netko ozlijedio dijete i otišao dalje s nečim gdje se nikom nije dogodilo ništa osim neke materijalne štete na nekom vozilu. To nije isto. Nije otišao, nije pobjegao. Tamo je. Nemojte kruške i jabuke miješati", rekao je premijer.

Nije ovo Dekaniću bila jedina prometna nesreća. U vrijeme dok je radio u Hrvatskim šumama zabio se u auto s četiri časne sestre.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene