Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika potražnja

Kako do posla? Ovo je zanimanje za koje će se tražiti 558.000 ljudi diljem svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog rastuće potražnje za putovanjima komercijalne zrakoplovne kompanije morat će itekako zapošljavati.

Komercijalne zrakoplovne kompanije će u idućih 20 godina morati zaposliti 558.000 novih pilota kako bi zadovoljile rastuću potražnju za putovanjima, navodi se u prognozi koju je Boeing objavio u ponedjeljak, piše AFP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oteli ih nakon slijetanja Kraj misteriozne otmice u brdima: Policija imala dozvolu za smrtonosnu silu Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt"

Oko 40 posto novih komercijalnih pilota ili njih 226 tisuća bit će potrebno u regiji Azije i Pacifika. Potražnja je slična i za tehničarima koji održavaju zrakoplov. Bit će potrebno 609 tiusća novih zaposlenika.

'Libijski Maverick' spustio MIG pri velikoj brzini na metar i pol od zemlje!

Dodatno osoblje bit će potrebno za pokretanje, pretpostavlja se, 38 tisuća novih letjelica u idućih 20 godina. Beoing ima 17 kampusa za obuku diljem svijeta.

'Izazov ispunjavanja globalne potražnje za avio profesionalcima neće riješiti samo jedna kompanija', rekla je Sherry Carbary iz Boeinga u kojoj je potražnja za pilotima porasla za četiri posto, a za tehničarima za pet posto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene