Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog rastuće potražnje za putovanjima komercijalne zrakoplovne kompanije morat će itekako zapošljavati.


Komercijalne zrakoplovne kompanije će u idućih 20 godina morati zaposliti 558.000 novih pilota kako bi zadovoljile rastuću potražnju za putovanjima, navodi se u prognozi koju je Boeing objavio u ponedjeljak, piše AFP.

Vezani članci Imali su samo jedan zadatak ''Čovječe, imao si samo jedan zadatak!'': Njihova nesposobnost ne poznaje granice, pogledajte ih na djelu U uredu Smanjili mu plaću jer je predugo sjedio na toaletu: Nije znao da ga snimaju, zabilježen je svaki odlazak

Oko 40 posto novih komercijalnih pilota ili njih 226 tisuća bit će potrebno u regiji Azije i Pacifika. Potražnja je slična i za tehničarima koji održavaju zrakoplov. Bit će potrebno 609 tiusća novih zaposlenika.

'Libijski Maverick' spustio MIG pri velikoj brzini na metar i pol od zemlje!

Dodatno osoblje bit će potrebno za pokretanje, pretpostavlja se, 38 tisuća novih letjelica u idućih 20 godina. Beoing ima 17 kampusa za obuku diljem svijeta.

'Izazov ispunjavanja globalne potražnje za avio profesionalcima neće riješiti samo jedna kompanija', rekla je Sherry Carbary iz Boeinga u kojoj je potražnja za pilotima porasla za četiri posto, a za tehničarima za pet posto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook