Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenski SCT dobio posao

Pretekli ga Slovenci: Jure Radić izgubio posao i u Libiji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako je Juru Radića u potpunosti napustila poslovna sreća jer se nastavlja niz poslova koje je izgubila njegova IGH.

Još se nije stišala niti buka nakon gubitka 'posla stoljeća' na izgradnji autoceste u Crnoj Gori a već dolaze vijesti o gubitku posla u Libiji. Jure Radić je već u javnosti govorio kako IGH sudjeluje na poslovima izgradnje cesta u Libiji, a jedan od tih poslova trebao je po svemu sudeći biti gradnja autoceste 'vrata Bengazija' u Libiji. No, kako javljaju slovenski mediji, posao je dobilo najveće slovensko građevinsko poduzeće, ljubljanski SCT. Ova slovenska tvrtka je nedavno potpisala ugovor vrijedan 332 milijuna eura te je već dobio i predujam od 60 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Sastanak gradonačelnika Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka Sastanak gradonačelnika Gradonačelnici četiri grada o modernizaciji javne rasvjete i priuštivom stanovanju Slika nije dostupna Poslovni partneri Kerum i Radić postali partneri

>> HANFA istražuje: IGH i Tehnika pod povećalom

'Taj ugovor i poslovi vezani s njim takvih su dimenzija da će naš građevinski sektor imati posla najmanje za pet godina', izjavio je u razgovoru za poslovni dnevnik Finance direktor i suvlasnik SCT-a Ivan Zidar.

SCT je za posao osigurao jamstvo konzorcija banaka, među kojima i Unicredita, a sklapanju posla u velikoj je mjeri pomogao i nedavni posjet premijera Boruta Pahora Libiji i njegovi razgovori s libijskim vođom Muamerom Gadafijem, piše ljubljanski Dnevnik.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene