Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reisman u Saboru

Reisman: S ovakvim spolnim odgojem bit će više pobačaja i spolnih bolesti među djecom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Judith Reisman je na poziv HDZ-a došla u Hrvatski sabor gdje je ustvrdila kako uvođenje predloženog modela zdravstvenog odgoja znači porast spolnih bolesti i broja pobačaja kod djece. HDZ-ovci su joj se ispričali zbog neugodnosti koje je ovih dana doživjela.

Kontroverzna američka komunikologinja Judith Reisman nastavila je danas svoju turneju po Zagrebu posjetom Hrvatskom saboru. Ondje ju je pozvao Klub zastupnika HDZ-a, koji je s njom organizirao razgovor na temu 'Spolni odgoj u školama - iskustva iz Sjedinjenih Američkih Država'.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

>> Kaos na Filozofskom: Zbog prevelike gužve OTKAZANA debata Štulhofera i kontroverzne Reisman!

Izražavajući joj dobrodošlicu, HDZ-ovac Davor Ivo Stier imao se potrebu gošći iz Amerike i ispričati zbog neugodnosti koje je doživjela za svog boravka u Hrvatskoj. 'Želim izraziti žaljenje zbog neutemeljenih napada koje ste doživjeli, a naročito žalim što ste doživjeli lažnu optužbu za antisemitizam', rekao je Stier.

'Bili ste izvrgnuti napadima silne i zastrašujuće kampanje verbalnog nasilja i primitivizma kojoj su se pridružili čak i neki ljudi koji bi po funkciji trebali štititi akademske slobode, umjesto da gaje netoleranciju ili dogmatske poglede prema različitom mišljenju', dodao je.

'Doktorice Reisman, postoji i drugačija Hrvatska, koja je doisita tolerantna i napredna, koja se neće s vama složiti oko svega i svih vaših teza, ali će vas saslušati i raspravljati u duhu dijaloga i međusobnog uvažavanja. To je prava slika većinske Hrvatske. Vi ste govorili u američkom Kongresu, a nažalost neki lažni liberali htjeli su vam zabraniti da govorite u Hrvatskom saboru. Nisu uspjeli', rekao je Stier popraćen aplauzom okupljenih.

Isprika stigla i od Željka Reinera

Dobrodošlicu Reismanovoj poželio je i potpredsjednik Sabora Željko Reiner, ističući da govori isključivo kao član kluba HDZ-a.

'Nažalost, imali ste prigode u ovih nekoliko dana suočiti se s dvije Hrvatske - jedna je ona koja zagovara slobodu mišljenja i govora, to je Hrvatska tolerancije, uvažavanja tuđih mišljenja kad se s njima i ne slažemo, Hrvatska u kojoj je poštivanje različitosti, odbacivanje dogmatizma i isključlivosti nešto što se mora cijeniti, Hrvatska koja smatra da su obilježja osobnih sloboda držati se čvrsto svojih uvjerenja na temelju argumenata, ali i dopuštati da se i drugi drže svojih uvjerenja, Hrvatska koja njeguje kulturu dijaloga i diskusije na temelju argumenata', rekao je u svom ekspozeu Reiner.

Napomenuo je da ta druga Hrvatska koju spominje svoje svjetonazore drugima želi nametati i 'ako misli da u tome neće uspjeti, želi druge difamirati hajkama, napadima i govorom mržnje'. 'Ono što mene osobito brine je to da upravo oni koji tvrde da se zalažu za toleranciju sada se s toliko bijesa, isključivosti i mržnje žele suprotstaviti drugima koji imaju drugačije ideje', rekao je još Reiner.

Reisman se zahvalila na lijepim riječima te je istaknula kako je u Hrvatskoj zapravo primljena toplo. 'O hrvatskom narodu imam odlično mišljenje', istaknula je.

'Uvedete li ovakav zdravstveni odgoj, doći će do porasta spolnih bolesti kod djece'

U svome izlaganju, Reisman je iznijela neka iskustva o zdravstvenom odgoju kakav se prakticira u američkim školama. Zastupnicima je pročitala nekoliko ulomaka iz jedne knjige Alfreda Kinseyja, na čijem se znanstvenom radu temelje mnogi suvremeni programi spolnog odgoja. Kao i u prijašnjim predavanjima, njegove je znanstvene domete usporedila s onima zloglasnog nacističkog doktora Mengelea.

Ustvrdila je i da iza oblika zdravstvenog odgoja kakav je uveden i u Hrvatskoj stoje financijski interesi velikih farmaceutskih kompanija jer da uz sve veći broj seksualnih disfunkcija proizvodnjom lijekova ostvaruju sve veći profit.

'Pokrenete li ovaj program, vidjet ćete porast spolnih bolesti i broja pobačaja kod djece, njihovo često mijenjanje seksualnih partnera - jer djeca su djeca, rade ono što vide i tako odrastaju', rekla je, zaklinjući se, kako kaže, vlastitim životom i dajući časnu riječ da je sve što govori istina.

'Uvođenje ovakvog zdravstvenog odgoja koštat će vas puno, ne samo ekonomski, već će doći i do velikog porasta emocionalne i političke nestabilnosti', zaključila je svoje izlaganje Reisman.

Zastupnici su zatim imali priliku postavljati pitanja.

Puzajući tajni plan lijevih radikala

Raspravu o spolnom odgoju HDZ-ov zastupnik Gordan Jandroković ocijenio je prvorazrednim ideološkim pitanjem. 'Riječ je o tajnom puzajućem planu lijevih radikala koji žele promijeniti hrvatsko društvo', ocijenio je Jandroković i poručio kako je konzervativna strana čvrsta u nakani da obrani svoje vrijednosti.

Darko Milinović pozvao je sve demokršćanske opcije u zemlji da se zajednički odupru izazovu razaranja hrvatske obitelji, jer će u suprotnom ova bitka biti izgubljena, a dominantnu ulogu u odgoju djece preuzet će mediji i društvene mreže.

Reisman je, inače, jučer sudjelovala na tribini na Medicinskom fakultetu gdje je održala predavanje na temu 'Utjecaj hiperseksualizacije na društvo i razvoj ljudske osobnosti'. Zatim je na Filozofskom fakultetu s jednim od koautora kurikuluma zdravstvenog odgoja, seksologom Aleksandrom Štulhoferom, trebala debatirati o spolnom odgoju, no debata je zbog prevelike gužve otkazana.

Dan ranije, Reisman je održala predavanje studentima Fakulteta političkih znanosti tijekom kojega je došlo do žestokog verbalnog okršaja između nje, dijela studenata i fakultetskog dekana Nenada Zakošeka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene