Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele na 'bolonju'

Prosvjed studenata Fakulteta političkih znanosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdesetak studenata 'po starom programu' ispred Fakulteta političkih znanosti danas je prosvjedovalo, tražeći produženje prava studiranja.

Četrdesetak studenata predbolonjskog programa na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti (FPZG) prosjedovalo je danas tražeći produživanje prava studiranja po starom programu za još jedan semestar.

Prosvjednici su ispred zgrade Fakulteta nosili transparente 'Ne želim Bolonju, hoću diplomu' i 'Nismo pacijenti, nego izvanredni studenti' te izražavali nezadovojstvo prošlotjednom odlukom fakultetskog Vijeća da ih se prebaci na studiranje po bolonjskom sustavu.

Obraćajući se nezadovoljnim studentima, dekan FPZG-a Nenad Zakošek podsjetio je da su im već prošle jeseni za godinu dana produljili rok za dovršetak predbolonjskog studija te im sada nude prelazak na bolonjski studij u izvanrednom statusu. 'Odluka Vijeća je konačna i samo je do kraja listopada produljen rok za obranu diplomskih radova', istaknuo je. Dodao je i da je svake godine sve više padala kvaliteta znanja studenata koji izlaze na ispite po predbolonjskom sustavu te je većina profesora s njima imala loša iskustva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne znaju gdje će završiti Prosvjed FPZG-ovaca: 'Dajem bubreg za semestar' Slika nije dostupna Studiraju gotovo 10 godina Studenti najavljuju prosvjed, no imaju li pravo na to?

>> Odlična prilika: Studenti, nudi se plaćena praksa u Europi!

Izražavajući nezadovoljstvo odlukom Vijeća da se za njih 124 za još jedan semestar ne produlji studiranje po predbolonjskom sustavu, jedna od nezadovoljnih studentica kazala je da oni koji ne diplomiraju do 30. rujna moraju studiranje nastaviti po bolonjskom sustavu, iako je većini njih ostao samo jedan ispit. 'Prebacivanjem na Bolonjski sustav ne bi dobili ni titulu prvostupnika, čime se smatramo degradiranima, a time bi se naše studiranje još više produljilo', kazala je.

Studenti su izrazili nezadovoljstvo činjenicom da bi prelaskom na novi način studiranja morali plaćati školarinu od minimalno 4100 kuna, dok je prije iznosila oko 1600 kuna. Negirali su i da je razlog njihovom dugom studiranju lijenost, već se kod nekih radilo o zdravstvenim razlozima, pronalaženju zaposlenja i slično. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene