Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Judith Reisman

'Nigdje nisam vidjela toliko nasilnika kao u Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Judith Reisman kaže da je u Zagreb došla kako bi upozorila na opasne posljedice uvođenja spolnog odgoja u škole.

Na pitanje u kojim su znanstvenim časopisima objavljeni njezini radovi, odgovorila je kako su se mnogi znanstveni časopisi pozivali na njezina znanstvena istraživanja, ali da se ne sjeća koji točno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovorio na optužbe Štulhofer: Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri, ne surađujem s pedofilima! Slika nije dostupna Najavila tužbe Reisman: Štulhofer surađuje s više deklariranih pedofila!

Smatra da je program zdravstvenog odgoja oko kojeg se podiglo puno prašine u Hrvatskoj indoktrinacija te da je dio o spolnom odgoju loš.

'Nekad sam vjerovala u spolni odgoj. Kad sam ja išla u školu, rekli su nam da se na taj način djecu uči prikladnim nazivima dijelova tijela i daju im se osnovne informacije koje će biti veoma korisne. Ali ispostavilo se da nije tako. Dogodilo se da je seksualni odgoj veoma grafičan i nije dizajniran za mozak djece, jer oni ne razmišljaju kritično', rekla je Reisman.

>> VIDEO Žustra rasprava s Judith Reisman, reagirao i dekan: 'Ne možete studente nazvati indoktriniranima'

Hrvatska je pretrpjela mnogo u prošlosti, iskusili ste režim koji je nametao različite oblike kontrole i sada tražite novi svijet, no želim vas upozoriti da ideje koje dolaze pod maskom novog svijeta donose i novu vrstu kontrole, istaknula je Reisman.

Znanstvenica, koju se često naziva kontroverznom, u Hrvatsku je došla u organizaciji Centra za obnovu kulture i građanske udruge Vigilare, koja se protivi najavljenom uvođenju Zdravstvenog odgoja u hrvatske škole.

Upitana bi li isto tako mogli ponavljati nasilne scene iz Biblije rekla je kako bi o tome mogla govoriti kada bi se napravila znanstvena istraživanja na temelju činjenica da je zbog nekih biblijskih scena došlo do masovnih zločina kao u slučaju znanstvenika Alfreda Kinseya.

Veliki dio svoje karijere, uključivši i ovo gostovanje, Reisman je posvetila razotkrivanju rada tog 'oca seksualne revolucije' kojeg parafrazirajući naslov knjige koju je prije nekoliko godina objavio njegov institut nazvala 'pedofilom koji je promijenio svijet'.

'Vi učite djecu oralnoj sodomiji, a tada kondomi ne pomažu'

U spolnom odgoju Reisman smatra spornim što se govori o prezervativima kao zaštiti od zaraznih bolesti. Prezervativi nisu sto posto sigurni, mnogi ih ne žele koristiti, vi učite djecu oralnoj sodomiji, a tada kondomi ne pomažu, rekla je. Opasnost vidi i u farmaceutskom lobiju koji, ustvrdila je, bilježi 'astronomsko povećanje profita', ne samo radi prodaje Viagre, već i kontracepcije te cijepljenja djece protiv seksualno prenosivih bolesti.

To je izlaganje prekinuo čovjek iz publike povicima da je ona 'homofob i lažljivica', da promiče govor mržnje i da Hrvatska nije zemlja trećeg svijeta'. Njezini pristaše, koji su kao i protivnici došli na konferenciju, zaprijetili su mu policijom te je anonimni prosvjednik i otišao.

Svugdje sam putovala, ali nikada nisam vidjela toliko nasilnika kao u Hrvatskoj, toliko buke i vrijeđanja, zaprepaštena sam pokušajima da me se nasilno prekine u govoru, rekla je Reisman, čiji je jutrošnji susret sa studentima na Fakultetu političkih znanosti također bio na rubu incidenta.

Organizatori njezina gostovanja pozvali su premijera i ministre na večerašnju projekciju filma 'Kinseyjevi pedofili, tajna povijest', koja se održava u Cinestar Branimir centru.

Redatelj tog filma Timothy Tate rekao je da se ne slaže s Reisman u mnogočemu, jer on načelno podupire spolni odgoj u školama, ali tako da se prilagodi dobi djeteta. 'Kao otac šestero djece moja je uloga zaštiti dijete, a to bi trebala biti i uloga spolnog odgoja', ocijenio je.

Reisman će još nekoliko dana boraviti u Zagrebu, nakon čega odlazi u Rusiju. Uz gostovanje na Medicinskom fakultetu i tribinu Filozofskom fakultetu (gdje će se susresti s jednim od autora Zdravstvenog odgoja Aleksandrom Štulhoferom), trebala bi posjetiti Hrvatski sabor. Potvrdila je da će ići u Sabor, no kaže kako ne zna tko ju je tamo pozvao. (M.K.B. / I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene