Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruge protiv Reisman

'To je peseudoznanstvenica koja banalizira holokaust, ne dajte joj u Sabor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom najavljenog gostovanja Judith Reisman u Hrvatskom saboru, Pokret za sekularnu Hrvatsku danas je otvorenim pismom pozvao predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leku da zaštiti dignitet institucije i otkaže, kako kažu, gostoprimstvo poznatom homofobu koji iskrivljujući znanstvene činjenice promiče govor mržnje i neravnopravnost te banalizira holokaust.

Iz Građanske inicijative Glas razuma - Pokreta za sekularnu Hrvatsku ističu zgroženost medijskim najavama da će u prostorima Hrvatskog sabora u četvrtak, 31. siječnja, nastupiti "američka pseudoznanstvenica Judith Reisman, poznata po tvrdnji da je njemački homoseksualni pokret stvorio nacizam i holokaust".

Pismo, koje su supotpisale udruge "David", "Protagora", "Građanska akcija", Inicijativa "Nisam vjernik" i "Centar za građansku hrabrost", na znanje je upućeno i predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću te predsjedniku Republike Ivi Josipoviću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovorio na optužbe Štulhofer: Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri, ne surađujem s pedofilima! Slika nije dostupna Angažiran Zvonimir Hodak Reisman diže tužbe u Hrvatskoj!

>> 'Forsiranjem spolnog odgoja krši se ustavno pravo i vjerska sloboda'

Udruge ističu kako Judith Reisman koja se predstavlja kao znanstvenica, nije objavila niti jedan znanstveni rad u ozbiljnom znanstvenom časopisu, niti njezine knjige objavljuju izdavačke kuće koje se bave znanstvenim izdavaštvom. "Riječ je o publicistkinji koja putuje po svijetu i zastupa teoriju globalne urote po kojoj je cilj i seksualne edukacije i pornografije promocija homoseksualnosti, te pedofilije i sličnih devijacija", navodi se u pismu te ističe da je "zgrada Hrvatskog sabora simbol naše državnosti, odnosno vrijednosti koje se Republika Hrvatska obavezala štititi svojim Ustavom i potpisom na međunarodnim poveljama o ljudskim pravima, te da bi upravo te vrijednosti nastupom Judith Reisman bile dovedene u pitanje".

Sam boravak Judith Reisman u Hrvatskoj udruge ocjenjuju "vrhuncem višemjesečne kampanje klerikalnih krugova", koji se protive primjeni 4. modula Zdravstvenog odgoja u školama. "Lažno predstavljena kao znanstvenica, Judith Reisman u Hrvatsku je dovedena da bi znanstvene temelje 4. modula prikazala kao plod 'zločinačko homoseksualno-pedofilskog' rada Alfreda Kinseya", tvrde udruge.

Po njihovu mišljenju, "klerikalna kampanja protiv sekularnosti i ustavnog poretka RH sve više poprima nasilna obilježja. Iz usta klerikalaca čuje se da u Hrvatskoj neće biti mira, sije se govor mržnje protiv seksualnih manjina, poziva se na novu Oluju. Javne osobe koje zagovaraju umjetničku slobodu naspram cenzorskih pritisaka klerikalnih krugova u slučajevima plakata za predstavu 'Fine mrtve djevojke' i film 'Svećenikova djeca', bivaju izložene prijetećim mailovima, pozivima, a prijeti se i nastavnicima koji bi trebali predavati po programu 4. modula Zdravstvenog odgoja".

Udruge na kraju ističu da su zagovornice vjerskih sloboda i slobode izražavanja te da nemaju ništa protiv toga da Reisman o zdravstvenom odgoju raspravlja sa stručnjacima koji su na njemu radili, u medijima ili na javnim tribinama, ali i da ne mogu zamisliti niti jedan parlament uljuđene zemlje koji bi ugostio osobu koja zastupa ideje suprotne ljudskopravaškim vrijednostima, a kojima se širi mržnju i potiče na nasilje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene