Na suđenju Branimiru Glavašu za ratne zločine 1991. u Osijeku danas su svjedočili Josip Manolić i Vladimir Šeks.


Josip Manolić (99), najdugovječniji hrvatski političar, danas su svjedočili na suđenju Branimiru Glavašu, ali se na sudskom hodniku požalio da je zaboravio osobnu iskaznicu, a svoj OIB ne zna napamet.

Vezani članci Josip Manolić - 2 U 102. godini dva tjedna se borio s koronavirusom i pobijedio: "Vjerojatno Joža Manolić ima nekakvu dobru unutarstaničnu situaciju..." Ivan Turudić Turudić nakon objave snimke priznanja Drage Tadića: "To je laž i izmišljotina. Ako je njemu Šeks nešto rekao, onda morate njega pitati. Ako je istina, onda je to jedna prljava laž Vladimira Šeksa"

Vladimir Šeks, koji je  također danas svjedočio, izvan sudnice se našalio kako će on jamčiti za njega.

Manolić je na kraju ipak svjedočio te je rekao da će OIB dostaviti naknadno.

Manolić je rekao kako se Glavaš ni u jednom izvještaju nije spominjao u kontekstu težih kaznenih djela. Vladimir Šeks opovrgnuo je pak da je na dan ubojstva Čede Vučkovića uopće vidio Nikolu Jamana, ključnog svjedoka koji je na ovom ponovljenom suđenju promijenio iskaz i teretio Glavaša.
 

 

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju