Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'SDP ne mora izmišljati neprijatelje'

JOVANOVIĆ ZADOVOLJAN 'Vodimo Hrvatsku naprijed, zato smo se založili za studente'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada se založila i uspjela u tome da sve uštede ostvarene reformom budu uložene u studentski standard, rekao je Jovanović.

Saborski zastupnik i SDP-ov koordinator u 8. izbornoj jedinici Željko Jovanović poručio je u petak s konferencije za novinare u Puli da SDP ne mora izmišljati unutarnje i vanjske neprijatelje niti iskorištavati branitelje jer je to moderna europska socijaldemokratska ljevica čija vlada vodi Hrvatsku naprijed.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

Vlada se založila i uspjela u tome da sve uštede ostvarene reformom budu uložene u studentski standard, rekao je. "U 2015. godini osigurano je povećanje od 80 posto u iznosu od 34 milijuna kuna za dodjelu 5200 novih stipendija. Studentima iz poplavljenih područja istočne Hrvatske tijekom ove i prošle godine isplaćeno je dodatnih dva milijuna kuna jednokratnih pomoći u iznosu od 10 tisuća kuna po studentu, a osigurana su i sredstva za otvaranje čitavog niza novih studentskih restorana," naveo je Jovanović.

Studentima više stipendija i bolje opremanje restorana

Do kraja godine, nastavio je, otvorit će se studentski dom s restoranom na Sveučilištu Juraj Dobrila u Puli, čime će Pula napokon postati pravi sveučilišni grad.

"Vlada je osigurala milijardu kuna za izgradnju novih studentskih domova, povlačeći 105 milijuna eura iz EU fondova, osigurano je i više od 50 milijuna eura za stipendije studentima slabijeg socioekonomskog statusa u takozvanom STEM području", rekao je Jovanović.

"SDP je moderna europska socijaldemokratska ljevica čija Vlada svojim radom i sve boljim rezultatima vodi Hrvatsku naprijed", kazao je i Jovanović i dodao kako oni ne moraju izmišljati "unutarnje i vanjske neprijatelje, crvene peronospore ili crvene vragove, te nekakvim anitkomunističkim manifestima iskorištavati branitelje i zazivati nasilno preuzimanje vlasti". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene