Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužnice iz Srbije

Josipović protiv HDZ-ovog Zakona o ništetnosti: Nema svrhu i neće se moći provesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući najavu Zakona o ništetnosti pravnih akata JNA i Jugoslavije predsjednik Ivo Josipović je kazao kako taj Zakon nema svrhu i da se neće moći provesti.

Predsjednik se osvrnuo na jučerašnju izjavu Milorada Pupovca koji se upitao zašto je stara optužnica protiv Šeksa postala javna priča uoči izbora. 

Pročitajte i ovo Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka

'Optužnice nisu dio kampanje, i za njih se saznalo u kolovozu. Zakon o ništetnosti nema pravu svrhu, to je više poruka koja je u redu budući da su se slale optužnice koje nisu slijedile dogovorenu proceduru. To nije način rješavanja problema i pitanje je da li je zakon uopće u suglasju s narodnim pravom, a drugo, neće izbrisati svoju funkciju jer će izazivati probleme nekim ljudima koji su u tim optužnicama, a neće to znati i imat će problema u inozemstvu', kazao je Josipović.

Dodao je kako je jedini pravi put da se sjedne za stol i da se dugoročno dogovori sustav po kojem nitko tko je počinio zločin neće izbjeći pravdi i koji će spriječiti da se progon za ratne zločine politizira i koristi u izborne svrhe.

Josipović je također komentirao i navijačke obračune navijača Armade i Demona koji su se sukobili na autocesti. Predsjednik smatra kako zakon o sprječavanju nereda postoji, ali se ne provodi kako bi trebao te da bi i klubovi trebali uvesti sankcije protiv navijača.  'Nije važna samo represija već i prevencija i tu je uloga kluba velika, a to je problem drugih službi i politike', kazao je.

Predsjednik je u Plovaniji obišao tvornicu tartufa koja je u potpunosti financirana pretpristupnim fondovima iz EU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene