Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik RH Ivo Josipović primio je u ponedjeljak dopredsjednika foruma naroda parlamenta Bosne i Hercegovine, predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića kojemu je prenio stajalište da Hrvatska očekuje brže napredovanje BiH prema Europskoj uniji, priopćio je u utorak HDZ BiH.


Prema priopćenju HDZ BiH, predsjednik RH Ivo Josipović sastao se s dopredsjednikom foruma naroda parlamenta Bosne i Hercegovine, predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića. Josipović je ponovio stajalište Republike Hrvatske o nužnosti nastavka politike proširenja EU na sve zemlje jugoistoka Europe, a posebice interes Hrvatske da Bosna i Hercegovina što prije ispuni uvjete za dobivanje statusa kandidata, te da nastavi europski reformski proces'.

Vezani članci Željko Komšić Žestok govor Komšića u UN-u: Hrvatsku i Srbiju optužio za nastavak ratnih politika Dragan Čović (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Čović: "Jedino Hrvati žele BiH, a separatizam i unitarizam vode njezinu nestanku"

>> Josipović: Probleme RH i BiH riješiti u obostranom interesu

Dodaje se da se u tome kontekstu razgovaralo i o bilateralnim odnosima dviju zemalja, posebice s obzirom na skori ulazak Hrvatske u punopravno članstvo EU, koje donosi nove mogućnosti i za Bosnu i Hercegovinu. Sugovornici su razmijenili stajališta i o gospodarskoj i političkoj situaciji u obje zemlje, kao i o nizu regionalnih pitanja, navodi je u priopćenju.

Ured predsjednika RH nije potvrdio ove navode. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook