Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanja poput Ljubljanske banke

Josipović: Hrvatska i Slovenija našle su mehanizam rješavanja političkih problema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je danas u Poreču kako otvorena pitanja sa Slovenijom poput Ljubljanke banke i granice nisu više 'vrući politički problemi kakvi su nekad bili' jer su dvije države našle mehanizam kako da ih riješe.

"I ta otvorena pitanje riješit će se prije ili kasnije, sada je to sasvim izvjesno. Uspostavljanjem tih mehanizama otklonjeni su politički problemi koji su bili prisutni i koji su opterećivali jednu i drugu stranu," kazao je Josipović odgovarajući danas u Poreču na pitanja novinara.

Pročitajte i ovo Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke" Policijska kontrola na granici NOVE MJERE Slovenija će zatražiti produljenje kontrole na granici s Hrvatskom

>> Josipović: Hrvatska ne krši dogovor o rješavanju problema Ljubljanske banke

Hrvatska i Slovenija su prirodni saveznici, rekao je, i to ne samo zbog povijesnih razloga, istih kulturnih krugova, kompatibilnih ekonomija, kulture i ljudi, već i po svojoj poziciji u Europskoj uniji.

"Siguran sam da će naše dvije zemlje i u okviru Europske unije ali i izvan nje odnosno u nastupu na trećim tržištima, imati značajnog zajedničkog posla," poručio je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Predsjednik republike danas je u Poreču otvorio Stomatološku politkliniku Rident, a nakon toga se susreo s članovima Udruge specijalne policije BAK Istra. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene