Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv spajanja bolnica

Josipović: Grad Zagreb će odlučiti što s bolnicom Srebrnjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović posjetio je zagrebačku dječju bolnicu Srebrnjak koja je, u sklopu mjera štednje, pred ukidanjem.

Zagrebačka dječja bolnica Srebrnjak oštro se protivi spajanju sa Svetim Duhom. Iako predsjednik uvjerava kako njegov dolazak ne znači nikakvu potporu, očit je odgovor Milinovićevom planu. 'Vrlo jasno mogu reći da je ova bolnica u nadležnosti gradskih tijela i da gradska tijela trebaju odlučiti što će s njom. To je stvar dogovora grada i ministra, ali osnivač je bolnice grad Zagreb i on o tome odlučuje', ističe predsjednik Josipović.

Pročitajte i ovo Srebrnjak, gradilište - Ilustracija - 1 troškovi rapidno rasli Protupožarne stube vrijedne pola milijuna kuna: Zašto su stali radovi na Srebrnjaku? Srebrnjak, gradilište - Ilustracija - 4 OSIGURAVANJE DO PRIMOPREDAJE Što će biti s Centrom na Srebrnjaku? Kamgrad: ''Odvozimo vlastitu opremu i ne zatrpavamo građevinske jame''

>> 'Bez Gradske skupštine ni Milinović ne može spojiti bolnice'

No, Milinović svejedno potpisuje novu mrežu spajanja zagrebačkih zdravstvenih ustanova. Na predsjednikov posjet tako brzo stiže komentar. 'Ovo je politikanstvo i zagrebačke skupštine. Ne mogu vjerovat da predsjednik Josipović se protivi tome da se u zdravstvu uštedi 318 milijuna kuna', ogorčeno je odgovorio ministar Milinović.

Zagrebački SDP, očito, smatra drugačije. Mirando Mrsić i Boris Šprem potrudili su se šefa države koji i dalje tvrdi da je neutralan, o svemu informirati. Srebrnjak su tako obišli rame uz rame. 'Doživljavam kao dobru volju predsjednika da pomogne ministru Milinoviću da shvati da treba staviti stvari na svoje mjesto', ističe Šprem. 'Ministar se miješa u pravo vlasništva, ali isto tako ne miješa se u pravo vlasništva kada je u pitanju spajanje bolnica Zadar -biograd ili Bjelovar jer je tamo na vlasti HSS odnosno HDZ', rekao je Boro Nogalo, ravnatelj bolnice Srebrnjak.

Ministar svoje argumente nije imao priliku objasniti. Predsjednik ga još nije primio. 'Ono što mogu reći da mi je žao, ja sam najavio se Uredu predsjednika u petom mjesecu', objasnio je Milinović. 'Pa pomalo sam se iznenadio, izgleda da je neka zabuna u administraciji', rekao je Josipović na taj podatak. Pitanje je samo je li slučajna ili namjerna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene