Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo opušteno

Uhvatile ih kamere: Josipa Pleslić ispijala kavu s Milenkom Bašićem, suoptuženikom u aferi Vjetroelektrane

Aktualno Galerija Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 1 Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 1 Foto: Pixsell Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 2 Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 2 Foto: Pixsell Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 3 Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 3 Foto: Pixsell Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 4 Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 4 Foto: Pixsell +1 Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 5 Galerija 1/6 >>
Susret Josipe Pleslić i Milenka Bašića snimljen je u jednom zagrebačkom kafiću.

Josipa Pleslić ex Rimac viđena je danas na kavi s bosanskohercegovačkim poduzetnikom Milenkom Bašićem, s kojim je optužena u aferi Vjetroelektrane. Optužnica još nije potvrđena, a njihov susret u jednom zagrebačkom kafiću snimili su fotoreporteri Pixsella.

Milenko Bašić, vlasnik tvrtke Lager d.o.o. i glavni investitor u Vjetroelektrane Krš-Pađene, zajedno s Draganom Stipićem, izvršnim direktorom Lagera, optužen je da je od 2017. do 2020. godine podmićivao Josipu Rimac kako bi iskoristila svoj politički utjecaj za lobiranje u različitim državnim institucijama.

Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 3 Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 5 Foto: Pixsell

Prema optužnici, Rimac je koristila svoj autoritet kao gradonačelnica Knina, saborska zastupnica i državna tajnica u Ministarstvu uprave kako bi pogodovala Bašiću i Stipiću oko njihova projekta Vjetroelektrane Krš - Pađene. 

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac Afera Software Visoki kazneni sud donio odluku o porukama u kojima se spominje AP: "Radi se o plodu otrovne voćke"

Uhićena je u svibnju 2020. pod sumnjom za korupciju te ubrzo i izbačena iz HDZ-a. Smatra se da je primila više od 40.000 eura mita. U pritvoru je provela više od četiri mjeseca.

Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 3 Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem - 6 Foto: Pixsell

Prema optužnici protiv nje, nezakonito je pritiskala državna tijela da pogoduju Bašiću te mu je s bivšom ministricom Gabrijelom Žalac sredila kreditiranje HBOR-a. Radilo se o 130 milijuna eura, što on, kako tvrdi USKOK, bez Rimac i Žalac ne bi mogao dobiti.

Pročitajte i ovo Ilistracija Stigla službena objava Od petka poskupljuju cigarete: Poznato koliko će iznositi nove cijene kutija

Podsjetimo i kako su nedavno isplivale brojne poruke između Rimac i novog državnog odvjetnika Ivana Turudića. Obraćali su se jedno drugome s 'di si lipa' i 'di si radosti', a dopisivali su se tijekom četiri godine, još dok je Rimac bila HDZ-ova državna tajnica u Ministarstvu uprave. Tri puta se u siječnju 2020. nalazila s njim kad je uhićen Milenkov brat Inja Bašić, optužen za krijumčarenje i preprodaju skupocjenih automobila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene