Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su u utorak navečer imali lakšu prometnu nesreću na povratku iz sudnice u zatvor, Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču nastavljeno je u srijedu suđenje zbog sudioništva u ubojstvu Stjepana Đurekovića 1983. godine.


Današnje ročište pred Višim zemaljskim sudom u Muenchenu započelo je istupom odvjetnika Josipa Perkovića koji je objasnio da je njegov klijent jučer imao prometnu nesreću, ali se osjeća dobro.

Vezani članci Policija, ilustracija Crni početak tjedna: Automobil sletio s ceste, poginula jedna osoba Demerje Pala kiša i odmah kaos: Na A1 vozilo naletjelo na zaštitnu ogradu, komadi letjeli na drugu stranu, dvije osobe završile u bolnici

Perkovićev automobil sudario se s Mustačevim.

"Ipak bi zamolio da danas imamo češće stanke, ako je to moguće", rekao je Perkovićev odvjetnik i dodao kako je u prometnom udesu otegotna okolnost bila ta da je njegov klijent bio vezan lisicama.

Nakon toga se predsjednik sudskog vijeća Manfred Dauster izravno obratio Perkoviću i upitao ga kako se osjeća. "Liječnik mi nije ništa rekao jer nisam imao nikakvih bolova. Odbio sam odlazak u bolnicu jer se nisam toliko loše osjećao", rekao je Perković i dodao da mu je "krvni tlak bio visok".

Penava optužio Perkovića za izravno sudjelovanje u Đurekovićevu ubojstvu

I Mustač je sucu rekao da se dobro osjeća i da je dobro prošao. "Kod mene je sve u redu. Ja sam bio u boljoj poziciji i nije mi se ništa dogodilo", reko je Mustač.

Nakon toga je Perković objasnio kako je u utorak predvečer nakon ročišta došlo du sudara oba vozila koja su optuženike prevozili natrag u pritvor. "Naši automobili su se sudarili", objasnio je.

To je bio prvi put da su se optuženici obratili sudskom vijeću.

Suđenje je nastavljeno svjedočenjem njemačkog kriminalističkog službenika Rolanda Brudera u svezi s istragom u slučaju Perković/Mustač. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook