Sve zanima kome pripada kraljevski piton koji je dogmizao ljudima u dvorište prije dva dana. Pa je po tko zna koji put - nastala zbrka zbog divlje, egzotične životinje. I dalje se traži vlasnik pitona iz zagrebačke Trnave.

Galerija U Dubravi pronađen kraljevski piton - 1 U Dubravi pronađen kraljevski piton - 2 U Dubravi pronađen kraljevski piton - 3 +3 U Dubravi pronađen kraljevski piton - 4

Naša regulativa, koja ne regulira mnogo, kaže da svi mogu imati bilo koju životinju ako se za nju mogu brinuti. A na kraju životinje zbrinu institucije, nakon što zabrinu užasnute susjede...

Nečiji piton u zoološkom vrtu čeka da se netko javi, ako uopće zna da ga je zmija napustila i ako on nije napustio zmiju. Oni kod kojih je potražila sreću, još su pod dojmom.

"Evo ja sam sjedila na svojoj ovoj bakici, moja prijateljica Marta je sjedila preko i pričale smo. U jednom trenutku nam se učinilo da vidimo zmiju, onda smo se digle...", prepričava Biljana Kezerić iz Trnave reporterki Barbari Golji.

A ne spušta se s prvog kata njezina šogorica koja se zmija strahovito boji. Od jučer nije kročila u dvorište. "Užas, kud je baš tu došla, kvragu", komentira Snježana.

A pitaju se i susjedi kako je piton uopće došao tamo i je li izlegao jaja.

"Nije mi ugodno kad mi dolaze tuđi psi i mačke, a pogotovo ove egzotične - to da ni ne pričam", govori Mandica Kezerić.

"Ja sam tu 50 godina, nikad se nije desilo, ni zmijica kamoli nešto od metar i pol. Ja nemam problem što netko radi u svojoj kući, ali imam protiv ako to nešto radi protiv moje kuće", izjavio je Ivica Pavlović.

Uzgajivač koji ih u kući ima 120, kaže zmija može sama tri tjedna, ako je dobro zatvorena.

Turisti u Dubrovniku - 4 Pogoršanje epidemiološke situacije prijeti Hrvatskoj i turizmu: "Tko god je otišao u crveno nije imao dobru sezonu"

Učionica, ilustracija - 3 Dnevnik Nove TV doznaje koji su planovi za početak nastave: "Mjere i modeli od prošle godine pokazali su se dobrima tako da je sve spremno i za najcrnje scenarije..."

"Najčešće ljudi ne zatvaraju dobro terarije, a zmija može kroz vrlo mali prostor proći, a oni ostave zraka da ima, da bude bolje, a zmija se kroz te male otvore može vrlo lako provući", objasnio je uzgajivač zmija, Neven Vrbanić.

"Kazne su vrlo jasne - do 30 tisuća kuna, za napuštanje životinja, ovo je vrlo jasno da se radi o napuštanju životinje, s obzirom na to da životinja nije tražena. Pa ona ne bi uopće smjela biti u Europi, Hrvatskoj", rekao je Luka Oman, predsjednik Prijatelja životinja.

Od potrage je davno odustala vlasnica pitonke iz Markuševačke Trnave, ali i od davanja izjava, jer kaže da su je vrijeđali kad ju je javno tražila.

Ne znamo koliko je, ni kakvih životinja u Hrvatskoj, znamo samo - da ih sve slobodno možemo imati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju