Iako je veći dio Hrvatske po pitanju koronavirusa i dalje narančast, mnogi se pribojavaju da bi već idućeg tjedna mogli otići u crveno, zbog čega postoji strah da će posezona biti loša.

Galerija Turisti u Dubrovniku - 1 Turisti u Dubrovniku - 2 Turisti u Dubrovniku - 3 +0 Turisti u Dubrovniku - 4

Putne torbe i dalje se vuku po splitskim ulicama, a apartmani i brodovi se pune.

"Predsezonu nismo imali, ali sezona je doista bila jako dobra i još uvijek je jako dobra. Dobre su najave za posezonu i deveti mjesec i čak se deseti počeo puniti", rekla je Barbara Marković iz Hrvatske udruge iznajmljivača.

Traže se restorani i plaže, ali i mjesta za testiranje. Iako broj zaraženih u Hrvatskoj raste, broj turista još uvijek je povoljan. Pod kojim uvjetima se može ući u Hrvatsku određuje i epidemiološka slika. Na posljednjoj koronakarti većina Hrvatska je bila narančasta i vrlo je blizu crvenog.

"Ako budemo proglašeni crvenim, neće biti ugodno pogotovo jer je neizvjesno kako ćemo se postavljati prema gostima. Ovo nešto gostiju što trenutno govori o ulasku u crvenu zonu govore da će se, ukoliko su cijepljeni, moći bez problema vraćati u svoje domove", rekla je Marković.

Jelena Tabak iz Nacionalne udruge ugostitelja kaže da se nadaju da će kolovoz do kraja biti dobar i da će jesen biti aktivna.

"Sad je vrijeme da kontinent počne raditi onako kako je radila obala. Taj semafor koji ide prema crvenoj boji nam nikako nije dobar", rekla je.

Talibani preuzeli Afganistan Talibanima žao što Afganistanci bježe iz zemlje: "Strah i histerija su neutemeljeni..."

Crna Gora, policija (Ilustacija: AFP) Oko 10.000 ljudi prosvjeduje u Crnoj Gori: "Ne dozvoljamo taj okupatorski čin..."

Tu boju ne bi ni htjela vidjeti ni ministrica turizma Nikolina Brnjac.

"Najvažnije je da ne dolazimo u crvenu. Vidjeli smo da su i drugi koji su bili u crvenom nisu imali sezonu koju su očekivali", rekla je ministrica.

U onim morskim županijama, gdje je najmanja procijepljenost, sada i raste broj zaraženih.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju