Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcije čišćenja

Još uvijek ima onih koji ne znaju kamo se odlaže smeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojni su građani diljem Hrvatske subotu proveli brinući se o zaštiti okoliša. Čistio se otpad od Osijeka do Ivanić Grada. U Osijeku su ronioci vadili krupni otpad iz zimske luke na Dravi, a u Zagrebu se ronilo pod površinom Jaruna.

Od automobilske gume do bubnja od perilice rublja. Nema čega nema ispod površine Drave u Osječkoj zimskoj luci. 'Već smo nešto krupnijeg otpada izvadili tako da vjerujem do kraja akcije da će tog biti jedna solidna količina', rekao je tajnik Društva za podvodne aktivnosti Osijek Robert Dorinka.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

Ronilo se i u Zagrebu. Cijeli jedan ronilački odred počeo je sa čišćenjem Jaruna. Našli su plastičnu stolicu obraslu invazivnim školjkama. 'Osim što zagađivači rade štetu ovim našim domaćim vrstama to predstavlja i rizik gospodarstvu. Začepljuje razne vodovode i cjevovode', kaže dr. sc. Matija Franković, ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode.

>> Klima se mijenja i bez nas, a mi je još požurujemo i to nas košta...

Čak 600 volontera čistilo je otpad po Ivanić Gradu i okolici. Trideset lokacija i osam divljih deponija. U jedno prijepodne skupili su više od 50 tona. U polusatnoj pauzi u kojoj su se otišli samo malo ugrijati do obližnjeg đačkog doma, već je netko ostavio novu hrpu smeća.

A oni koji su čistili iza sebe su ostavili i ploču s natpisom za sve one koji i još uvijek ne znaju kamo se odlaže otpad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene