Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Još nije poznat uzrok onečišćenja vode u šibenskoj bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nije poznat uzrok onečišćenja vode zbog kojeg su na Odjelu za uho, grlo, nos šibenske Opće bolnice jučer obustavljene sve operacije, a većina pacijenata puštena je kući, izjavio je ravnatelj Bolnice Željko Burić.

Za eventualne hitne operacijske intervencije osigurana je rezervna operacijska dvorana na kirurškom odjelu, kazao je Burić i najavio da će tehnička služba Bolnice u ponedjeljak dati procjenu stanja vodovodnih instalacija budući da se pretpostavlja da je pukla neka od vodovodnih cijevi.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

"Kada dobijemo procjenu stanja i kada se vidi što će se trebati napraviti, odnosno koliki je opseg radova i koliko bi oni mogli potrajati, odlučit ćemo kako ćemo osigurati posebnu skrb za pacijente s otorinolaringološkim problemima te hoće li biti potrebno izmjestiti cijeli odjel", kazao je Burić.

Rekao je kako su prvi problemi s vodom uočeni prije desetak dana, a rezultati analize koji su stigli jučer pokazali su da je voda bakteriološki ispravna, ali zamućena i neugodnog miris te nije za uporabu.

Svi pacijenti koji su mogli biti otpušteni iz bolnice poslani su kući, a na odjelu ih je ostalo samo troje. Za bolničko osoblje, rekao je Burić, osigurana je pitka voda iz aparata. Podsjetio je kako je zgrada u kojoj je smješten Odjel za uho, grlo, nos u prilično derutnom stanju ikako je Odjel zadnji put obnavljan je prije više od 20 godina.

"Ministar zdravstva Darko Milinović za svog nedavnog posjeta šibenskoj bolnici obišao je i taj odjel, te je zaključeno kako je potrebna temeljita obnova. No, u ovoj godini planirana je obnova kirurškog odjela koji je također u vrlo lošem stanju, tako da na sredstva za obnovu Odjela za uho, grlo, nos, uz pomoć Ministarstva zdravstva, možemo računati tek sljedeće godine", kazao je Burić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene