Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neka javnost zaključi postoji li optužujući dokazi

Jocićev odvjetnik uložio žalbu na pritvor i traži skidanje oznake tajnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Zdenko Tomanović, branitelj Sretena Jocića protiv kojega se vodi istražni postupak zbog sumnje da je umiješan u ubojstvo Ive Pukanića, uložio je žalbu na rješenje istražnog suca o određivanju pritvora njegovu klijentu.

Tomanović je najavio da će zatražiti skidanje oznake 'službena tajna' s toga predmeta, objavio je u ponedjeljak novosadski list 'Dnevnik'. On je, najavljujući da će zatražiti skidanje oznake povjerljivosti s predmeta u kojem se Jociću pripisuju sumnje o navodnoj povezanosti s ubojstvom Ive Pukanića, u izjavi tom listu kazao kako je njegov klijent u obrani naveo da nema nikakve veze s ubojstvom Pukanića, te da iz tog razloga ne može postojati niti jedan dokaz protiv njega.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obustavljen promet Policija u Amsterdamu evakuirala stanicu metroa: Na mjestu događaja stručnjaci za eksploziv Slika nije dostupna U Beogradu svjedočio krunski svjedok 'Pukanića je trebalo ubiti zbog pisanja članaka o duhanskoj mafiji'

>> Uhićenje Jocića dogovoreno u Opatiji?

'Mogu reći da ću od suda i Tužiteljstva zatražiti da objave sva bitna dokumenta, da se skine oznaka službena tajna, i da ih ponude javnosti kako bi javnost zaključila postoje li dokazi protiv Jocića ili je bio u pravu Jocić kad je ukazivao da je njegovo uhićenje trenutačna politička potreba Hrvatske', kazao je Tomanović. Jocić, po riječima njegova odvjetnika, tvrdi i uvijek je tvrdio da je 'za potrebe hrvatske političke situacije bilo potrebno ubaciti nekoga, posebice ubaciti nekoga iz Srbije, u igre hrvatske policije, hrvatskih obavještajnih struktura i podzemlja u Hrvatskoj'.

Odluka o žalbi tijekom tjedna

Sudska odluka o žalbi obrane na rješenje o određivanju pritvora Jociću, od koje će ovisiti hoće li se on eventualno ponovno naći na uvjetnoj slobodi, mogla bi, kako se navodi, biti donesena tijekom ovog tjedna. Beogradski mediji u nedjelju su prenijeli kako pojedinosti u vezi saslušanja svjedoka, prikupljanja materijalnih dokaza i mogućih vještačenja u istrazi protiv Sretena Jocića, neće biti poznati javnosti, te da će istražni postupak protiv Jocića biti vođen pod oznakom službene tajne. Sutkinja srbijanskog specijalnog suda Maja Kovačević Tomić objasnila je kako je u sudskoj praksi uobičajeno da se istražni postupci u području organiziranog kriminala, u interesu istrage i povjerljivosti dokaza koji se prikupljaju, označavaju službenom tajnom.

Istražni sudac posebnog odjela Okružnog suda u Beogradu, nakon što je saslušao Jocića, pokrenuo je 30. travnja istragu i odredio mu jednomjesečni pritvor, a Jocić je potom prebačen u Okružni zatvor u Beogradu. Jocić je prethodno uhićen u Beogradu 27. travnja, a istražni sudac saslušao ga je na zahtjev srbijanskog specijalnog tužiteljstva za organizirani kriminal koje je istražnom sucu posebnog odjela okružnog suda u Beogradu podnijelo zahtjev za provođenje istrage protiv Jocića zbog postojanja osnovane sumnje da je tijekom 2008. na području Srbije i Hrvatske izvršio kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene