Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Jedva izvukli živu glavu: Supružnici ozlijeđeni u padu aviona u Dubrovniku pušteni iz bolnice, pilot još na liječenju

Olupina palog aviona (Dnevnik.hr)
Olupina palog aviona (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Olupina palog aviona (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Istražuje se uzrok pada malog zrakoplova koji se dogodio u srijedu poslijepodne u zračnoj luci Dubrovnik. Putnici koji su poletjeli iz Graza imali su sreće i svi se dobro oporavljaju. Očevid su obavili istražitelji Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. Za sada se zna kako je problem bilo i nevrijeme.

Troje Austrijanaca prošlo je bez težih ozljeda u padu Cesne 182 u Dubrovniku u srijedu. Pomogla su i stabla u blizini piste.

Pročitajte i ovo Groblje - 1 Problemi s ugovorom U našem turističkom biseru skupo je i umrijeti: "Sinu sam napisala da me kremira u Zagrebu" Zrakoplov Southwest Airlines Novi kvar Boeinga Drama u zraku: Avionu otpao poklopac motora za vrijeme leta - "Hvala za infarkt!"

''Grane u ovakvim slučajevima i drveće djeluju povoljno, jer ublaži pad, amortizira udarac. Sigurno su imali sreće'', rekao je Danko Petrina, glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća.

Dvoje Austrijanaca, supružnici, već su napustili bolnicu, a pilot je zadržan zbog višestrukih prijeloma.

''Pilot zrakoplova star 63 godine je zadobio teže tjelesne ozlijede i on je operativno zbrinut radi prijeloma donjeg ekstremiteta u našoj bolnici. Zadobio je još neke ozlijede, ali ništa nije po život opasno. On je izvan životne opasnosti i stabilno je'', izvijestio je Marijo Bekić, ravnatelj opće bolnice Dubrovnik.

Istražitelji i policija su obavili očevid. Zrakoplov se srušio u blizini piste oko 16:40 sati. Vremenske prilike bile su nepovoljne.

''Za sada o uzroku ne bi govorio. Trebat će malo vremena da se točno to utvrdi. Imamo neke smjernice, ali za sada još ne bi o tome. Razgovarali smo s pilotom, spominje nekakav oblak, nekakvo iznenadno pogoršanje vremena. To je sigurno faktor u cijeloj priči'', kazao je Petrina.

Nesreća se dogodila u blizini gradilišta, srećom zrakoplov nije ugrozio živote radnika. Nema štete ni na imovini Zračne Luke, kao ni negodovanja putnika.

''Zračna Luka Dubrovnik morala je biti zatvorena za promet u periodu od 16:37 do 17:10, nakon povratka interventnih postrojbi na svoja mjesta aerodrom je otvoren za promet i ovaj događaj je uzrokovao samo manje neredovitosti u odvijanju prometa'', rekao je Miho Miljanić, direktor prometa Zračne Luke Dubrovnik.

U Hrvatskoj se svake godine u prosjeku dogodi oko 20 nesreća malih zrakoplova. Srećom u ovoj godini još nije bilo izgubljenih života.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene