Obavijesti Video Pretražite Navigacija
do travnja

Jedina hrvatska rafinerija nafte zbog modernizacije pogona obustavlja rad, oporba niže kritike

Aktualno Galerija Rafinerija u Rijeci - 2 Rafinerija u Rijeci - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rafinerija u Rijeci - 1 Rafinerija u Rijeci - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rafinerija u Rijeci - 3 Rafinerija u Rijeci - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rafinerija u Rijeci - 4 Galerija 1/4 >>
Jedina hrvatska rafinerija nafte, ona riječka, od srijede pa do početka travnja iduće godine obustavlja rad. Razlog je modernizacija pogona vrijedna više od četiri milijarde kuna.

Iz Ine su istaknuli da su osigurane dovoljne količine benzina, plina i avionskoga goriva do travnja iduće godine pa hrvatsko tržište ne bi smjelo osjetiti posljedice obustave rada posljednje hrvatske rafinerije.

I dok su oporbeni političari žestoko kritizirali takvu odluku Uprave. Nitko iz vladajuće stranke nije želio komentirati ovaj slučaj.

"Ponovno se zatvara na period od pet mjeseci što će rezultirati, prema najkonzervativnijoj procjeni, od nekih 390 milijardi dolara. Prema tranutačnim rafinerijskim maržama na tržištu, govori se o pola milijarde dolara", rekla je Sandra Benčić, saborska zastupnica Možemo!

Pročitajte i ovo Riječka rafinerija - 3 OPSKRBA TRŽIŠTA Koliko se još prekida proizvodnje planira? Riječka rafinerija od sutra obustavlja rad

Pročitajte i ovo Marko Filipović Nužni potez Gradonačelnik Rijeke o ponovnom otvaranju termoelektrane, komentirao i poskupljenje vode: "Ta mjera će vrijediti samo dva mjeseca"

"Moglo se osigurati da u vrijeme najveće energetske krize s kojom se suočavamo u posljednjih nekoliko godina derivate proizvodimo na tlu Republike Hrvatske. Nažalost, sve ono što je Plenković radio otkad je došao na vlast po pitanju Ine, po pitanju energetske sigurnosti Hrvatske danas nalazi na naplatu", rekao je šef SDP-a Peđa Grbin

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene