Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pristup internetskoj stranici Državne uprave za zaštitu i spašavanje u pojedinim je trenucima otežan, a neslužbeno smo dobili informaciju da se to događa, jer je stranica hakirana. S druge strane iz DUZS-a šute.


Pristup na stranicu duzs.hr Državne uprave za zaštitu i spašavanje u pojedinim trenucima neće dati očekivane rezultate. Ako pokušate kliknuti na neku od poveznica sa stranice, na mobile ili desktop verziji, postoji određena vjerojatnost da se umjesto teksta na poveznici pojavi obavijest o detektiranom malwareu, odnosno malicioznom virusu na stranici.

Vezani članci Stranica za prijavu na cijepljenje protiv korone Probno počela s radom internetska stranica putem koje se možete prijaviti na cijepljenje protiv korone Damir Trut, ravnatelj Civilne zaštite - 1 Damir Trut je prije 10-ak godina tvrdio da hrvatske službe nikakva katastrofa ne može iznenaditi: "Mi smo spremni." Onda se dogodio potres na Banovini

Zbog posebno osjetljivog trenutka u kojem se događa potencijalno hakiranje stranice o ovom smo slučaju kontaktirali DUZS, ali telefonski nam ništa nisu željeli reći nego su nas zamolili da im pošaljemo pisani upit. Odgovor na upit nismo dobili do objave članka.

Podaci s njihove stranice veoma su važni i korisni i za javnost, poglavito nakon velikih požara koje su protekla tri dana pogodili Dalmaciju, te novih aktivnih požarišta koja se otvaraju na jugu Hrvatske.

Podsjetimo i na izjavu Dragana Lozančić, ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje koji je na sjednici Vlade u četvrtak ujutro priznao da je postojao problem komunikacija u vertikali, prema Vladi i prema predsjednici.

"Mislim da nismo napravili baš najbolju zadaću što se tiče informiranja vrha države o tome što je bilo u ovoj situaciji. No, treba izbjeći tezu da je sustav zakazao, ili da je sve prošlo dobro. Istina je uvijek negdje u sredini i bliže smo jednoj uspješnoj nego neuspješnoj priči. Spasili smo živote, spasili smo tisuće kuća. Situacija se mijenjala iza sata u sat, situacija je išla izvan kontrole, jer kanaderi nisu mogli letjeli, desilo se što se desilo u okolici Splita", konstatirao je Lozančić govoreći u okviru točke o privremenom izvješću o realizaciji Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2017. godini..
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju