Predsjednik Sabora Goran Jandroković očekuje da će se do petka znati tko će biti novi ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade.

Galerija


Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u ponedjeljak ispred Banskih dvora kako očekuje da će se do petka znati tko će biti novi ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade te je istaknuo da je HDZ na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem stabilan.

Vezani članci Prazan Sabor Sabor u doba korone: Rade, ali skraćeno i maksimalno dvije točke... bit će ih čak manje nego inače Darko Horvat, ministar gospodarstva Ministar Horvat pojašnjava kada bi se mogli zatvoriti kafići i restorani: "Pozivam sve da pravovremeno reagiraju"

"Očekujem da ćemo u petak s minimalno 77 glasova potvrditi novoga ministra gospodarstva. Očekujem dobar radni tjedan koji će završiti Općim saborom u HDZ-u", kazao je Jandroković ulazeći u zgradu Vlade na Markovu trgu.

Upitan hoće li novi ministar biti Darko Horvat, rekao je da će se sve znati na vrijeme.

Zatražen za komentar izjave predsjednika HSLS-a Darinka Kosora da će podržati većinu samo dok je Andrej Plenković predsjednik HDZ-a i vlade, Jandroković je rekao kako će se sve vidjeti na Općem saboru HDZ-a.

"Sve ćete vidjeti na Općem saboru HDZ-a koji će demonstrirati snagu stranke i snažnu potporu premijeru. Onda će vam sve biti jasno", rekao je.

Dodao je i da pozicija Andreja Plenkovića zbog cijele afere nije uzdrmana. "Ovaj tjedan pokazat će sve i završiti na zadovoljstvo HDZ-a i svih onih koji smatraju da HDZ treba nastaviti voditi Hrvatsku", zaključio je.

U Banske dvore ranije je ušao ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kojeg u novoj kadrovskoj križaljci Vlade nakon ostavke Martine Dalić mediji spominju kao mogućeg novog potpredsjednika vlade.

Kao mogućeg novog ministra gospodarstva spominje se pak Darka Horvata, koji je u Vladi premijera Tihomira Oreškovića, kad je čelni čovjek HDZ-a bio Tomislav Karamarko, obnašao dužnost ministra poduzetništva i obrta. (Hina)