Obavijesti Video Pretražite Navigacija
biografija

Tko je novi šef Janafa koji će zamijeniti posrnulog Kovačevića? Ima tri stana, kuću, vikendicu, oranice...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjepan Adanić novi je vršitelj dužnosti predsjednika uprave Janafa. Dragan Kovačević, glavni protagonist u aferi Janaf razriješen je dužnosti na zatvorenom dijelu sjednice Vlade.

Ministar gospodarstva i energetike, Tomislav Ćorić, nakon sjednice Vlade izjavio je da će Stjepan Adanić do zaključenja natječaja za izbor predsjednika uprave obnašati dužnost vršitelja dužnosti.

Pročitajte i ovo Kovačević - uspon i pad - 1 NOVAC BIVŠEG ŠEFA? Novi zaplet u aferi Janaf: U automobilu parkiranom na samoborskoj adresi pronađeno više milijuna kuna? Slika nije dostupna Sudski epilog Vojni pilot i ratni heroj Domovinskog rata Danijel Borović dobio sudski spor za klevetu

Iz imovinske kartice Adanića vidljivo je kako ima plaću od 25.900 kuna, a prije nego je postao član Uprave bio je pomoćnik direktora u Janafu od 1998. godine.

Supruga mu je zaposlena u HEP-u i ima plaću od 7900 kuna.
On i supruga imaju čak pet kredita u iznosu od 8000 kuna. Između ostaloga, posjeduju tri stana, kuću, vikendicu, oranice...

Detaljnu imovinsku karticu Stjepana Adanića pogledajte OVDJE. 

Adanić je rođen je 2. siječnja 1959. godine u Loboru. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu1983. godine, a 2012. godine na istom je fakultetu završio postdiplomski studij iz Nacionalne sigurnosti.

Svojevremeno je predavao Općenarodnu obranu i društvenu samozaštitu (ONO i DSZ) u Industrijskoj strojarskoj školi (bivšoj Prvomajskoj) u Zagrebu. 

Osnivač je HDZ-a za sjeverozapadnu Hrvatsku i branitelj. Bio je gradonačelnik Varaždina 1990./92. godine i predsjednik Kriznog štaba 1991. godine.

1991. godine Franjo Tuđman imenovao ga je pomoćnikom ministra obrane RH, šefom vojnog kabineta predsjednika RH i glavnim pregovaračem RH o odlasku JNA iz Zagreba i RH-a pod pokroviteljstvom promatrača EEZ-a (danas EU).

Adanić je bio glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika iz srbijanskih koncentracijskih logora. Obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. godine.

Autor je i koautor nekoliko knjiga iz područja prava, obrane i nacionalne sigurnosti. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene