Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vraća se sigurnosna provjera?

Vlada imenovala novog šefa Janafa: Evo kako je ministar Ćorić odgovorio o ostavljanju mobitela u famoznom Klubu

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice predložila nadzornom odboru razrješenje predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića i za vršitelja dužnosti imenovala Stjepana Adanića.

O promjeni na čelnom mjestu u Janafu novinare je izvijestio ministar Tomislav Ćorić. Priznao je da ni sad ne možemo znati je li novi šef Stjepan Adanić pod nekim izvidima, ali tvrdi da sad nema nikakvih prepreka za njegovo imenovanje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Dragan Kovačević Mito i korupcija Bivšeg direktora Janafa očekuje suđenje: "Optužnica je potpuno lažna i izmišljena"

Uoči sjednice Vlade svi su ministri ponavljali jednu te istu tezu - da nije kriva ova vlada što su ukinute sigurnosne provjere, već Vlada Zorana Milanovića koja ih je 2012. ukinula. Radi se na tome da ih se ponovno vrati.

''Kad god dođemo u situaciju u kojoj se vodi ovakav proces i postoji sumnja na kriminal, onda naravno da svi zajedno moramo doći do zaključka da je odgovor da. Međutim takve se stvari ne bi trebale događati, pitanje je zašto se to uopće događa. Nisam siguran da su one izbježne i da se mogu izbjeći i uz sigurnosne mjere'', rekao je Ćorić. Ministar Darko Horvat rekao je da, što se njega tiče, sigurnosna provjera može biti svakih šest mjeseci. Otkrio je da se radi na tome da se opet uvede sigurnosna provjera.

Nakon što se pojavila informacija da su svi koji su ulazili u famozni Klub u Slovenskoj 9 morali na ulazu ostaviti mobitele, novinari su pitali ministra Ćorića je li to i on činio, ali smo ostali bez odgovora. ''To nije informacija koju želim podijeliti s hrvatskom javnošću'', rekao je. ''Ako bilo koga od nadležnih institucija zanima išta po pitanju mog druženja, ja sam više nego voljan staviti se odmah na raspolaganje'', dodao je ministar.

Da je više puta bio u klubu, potvrdio je i ministar rada Josip Aladrović.

''Dugo poznajem Kovačevića i nekoliko sam puta bio u prostoru u Slovenskoj, koji zapravo funkcionira kao klub Slavonaca u Zagrebu. Budući da potječem iz Slavonije dolazio sam tamo. Apsolutno nije ništa čudno u tome, to su u pravilu bila ugodna druženja i ništa više od toga'', rekao je Aladrović.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene