Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IFIMES stao u obranu bivše premijerke

'Jadranku Kosor se pokušava diskreditirati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane odbacio je optužbe Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji je iznio u zahtjevu za ooduzimanjem titule počasne građanke Jadranki Kosor.

Stožer iznosi niz insinuacija o IFIMES i pojedinim njegovim članovima, pokušavajući na taj način iz unutarnjopolitičkih potreba diskreditirati bivšu premijerku Jadranku Kosor, stoji u priopćenju IFIMES.

Stožer je optužio Jadranku Kosor da je 'dopustila nasilje vladajućih nad zakonom i žrtvom Vukovara', te joj predbacuje da je odbila sastanak svih počasnih građana Vukovara o pokretanju dijaloga i opstruirala inicijativu za saborskom raspravom o tome, a kao pojašnjenje za njezine navodne grijehe ističe da je ona potpredsjednica IFIMES u kojem su i 'nelustrirani' Budimir Lončar, Stipe Mesić i genaral JNA Blagoje Grahovac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušaj eliminacije? Kosor: Jasno je tko mi želi oduzeti titulu počasne građanke Vukovara Slika nije dostupna 'Trebala je učiniti više' Jadranki Kosor žele oduzeti titulu počasne građanke Vukovara

>>Kosor kroz suze: Mene se želi eliminirati kao svojevrsnog svjedoka

Povezivanje Jadranke Kosor s generalima JNA je u najmanju ruku zlonamjerno s obzirom na njezino dosadašnje političko djelovanje i sve što je napravila za hrvatske branitelje, te u promoviranju europskih vrijednosti, ističe IFIMES u priopćenju koje potpisuju njegovi direktori Bakhatyar Aljaf i Zijad Bećirović.

Ako je netko general ne znači da je automatski ratni zločinac, a generali koji su članovi IFIMES nisu niti optuženi za ratne zločine. Iz Instituta podsjećaju da je i prvi hrvatski predsjednik i počasni građanin Vukovara Franjo Tuđman također nekad bio general JNA.

IFIMES smatra da 'određene političke strukture i obavještajno podzemlje' u Hrvatskoj zloupotrebljavaju situaciju u Vukovaru kao simbolu hrvatskog stradanja u Domovinskom ratu radi političkog obračuna s Mesićem, Kosor i svima koje smatraju političkom konkurencijom.

U tu svrhu koriste činjenicu da je IFIMES 2011. dodijelio tadašnjoj hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor priznanje za osobu godine, koje joj je uručio predsjednik Savjeta Instituta Craig T. Smith, bivši politički direktor Bijele kuće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene