Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jadranka Kosor uskoro bi mogla ostati bez titule počasne građanke grada Vukovara. U udrugama proisteklima iz Domovinskog rata grada Vukovara smatraju da je bivša premijerka trebala i mogla napraviti više za taj grad.


Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, okupljena oko Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, zahtijeva od vukovarskih gradskih vlasti da se nezavisnoj saborskoj zastupnici i negdašnjoj predsjednici Vlade Jadranki Kosor oduzme titula počasne građanke grada Vukovara, rečeno je na konferenciji za novinare te koordinacije.

Vezani članci Slika nije dostupna Bauk: Kosor nije nedostojna statusa počasne građanke Vukovara Slika nije dostupna Kosor kroz suze: Mene se želi eliminirati kao svojevrsnog svjedoka

"Mi, branitelji, stradalnici, prognanici i građani Vukovara nikada više nećemo pristati na manipulaciju Vukovarom - hrvatskim ponosom i svetinjom. Nećemo više dopustiti da lokalni dužnosnici naklonost svojih šefova i nadređenih kupuju tako da ih bez ikakvih kriterija predlažu i imenuju počasnim građanima Vukovara", trkao je predsjednik te koordinacije Franjo Šoljić i pozvao Jadranku Kosor da se javno odrekne titule počasne građanke Vukovara.

Po njegovim riječima, zahtjev za oduzimanje statusa počasne građanke grada Vukovara Jadranki Kosor očekivan je i utemeljen na činjenici da je kao hrvatska premijerka mogla i trebala "učiniti daleko više i dodatno se skrbiti za Vukovar i Vukovarce".

"Ponašanje i djelovanje saborske zastupnice Jadranke Kosor posljednjih godinu dana vezano za događaje u Vukovaru i oko njega dokazuje da ona nije dostojna nositi titulu počasne građanke grada Vukovara, koja joj je dodijeljena 2003. godine, te tražimo da je se javno odrekne", poručio je Franjo Šoljić.

Također je zatražio od ministra uprave Arsena Bauka da se "oglasi" jer je, kako je rekao "već krajnje vrijeme da to učini i kaže hrvatskom narodu koliko je potpisa zaprimio i koliko je uopće potrebno za raspisivanje referenduma o uporabi ćirilice u gradu Vukovaru", a od predsjednika Sabora i Vlade zatražio je da poštuju volju hrvatskog naroda i 650 tisuća prikupljenih potpisa te da donesu odluku o raspisivanju referenduma.

Novinari su obaviješteni i da je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara gradskim vlastima predložila da nagradu grada Vukovara za životno djelo ove godine posmrtno dobiju hrvatski branitelj Marko Babić, dr. Juraj Njavro i fra Ante Perković. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook