Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dopustila nasilje nad zakonom'

'Nek se Jadranki Kosor oduzme status počasne građanke Vukovara'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Gradsko vijeće Vukovara poslan je zahtjev za odzimanjem statusa posčasne građanke Jadranki Kosor.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, koji se protivi postavljanju dvojezičnih natpisa u Vukovaru, gradskom je vijeću poslao zahtjev da se Jadranki Kosor oduzme status počasne građanke. Kao razlog navode to što je ta saborska zastupnica 'dopustila nasilje vladajućih nad zakonom i žrtvom Vukovara, bez ikakve reakcije, odbila sastanak svih počasnih građana kako bi pokrenuli dijalog, opstruirala sastanak stožera sa saborskim klubom GS kojemu pripada i odbila potpisati inicijativu za saborskom raspravom o ovoj tematici'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušaj eliminacije? Kosor: Jasno je tko mi želi oduzeti titulu počasne građanke Vukovara Slika nije dostupna Brani bivšu premijerku Bauk: Kosor nije nedostojna statusa počasne građanke Vukovara

>> Vukovar krenuo u izmjenu Statuta, latinica predložena kao službeno pismo

Kao mogući razlog za takve postupke Jadranke Kosor u stožeru navode činjenicu da se ona nalazi u savjetodavnom odboru Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) sa sjedištem u Ljubljani. Članovima stožera sporno je što je predsjednik tog odbora Budimir Lončar, 'nelustrirani i možda najdugovječniji savjetnik predsjednika RH', član je general JNA Blagoje Grahovac, a počasni predsjednik instituta je 'nelustrirani predsjednik RH u dva mandata', Stipe Mesić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene