Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jadranka Kosor dobila listu s imenima desetak navodno lažnih invalida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) zaprimilo je od policije imena desetak branitelja za koje se sumnja da su nezakonito stekli status invalida i mirovine.

Glasnogovornica MOBMS-a Martina Banić potvrdila je danas da je potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor dobila listu od desetak imena branitelja koji su navodno uz pomoć mira i korupcije stekli status ratnog vojnog invalida i mirovine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerka položila kamen temeljac 'Neka se SDP prisjeti kako je zakidao branitelje' Slika nije dostupna Kosor s braniteljima 'Vlada čini sve da zaštiti branitelje i vrati Purdu'

Imena branitelja s liste glasnogovornica nije željela otkriti.

"Nakon provjere svih činjenica poduzet ćemo odgovarajuće mjere, a o imenima i sankcijama protiv onih koji su se ogriješili o zakon sigurno ćemo obavijestiti medije i javnost", kazala je Banić.

Do prve liste s imenima sumnjivih branitelja došlo se u okviru akcije policije i USKOK-a "Dijagnoza 1 i 2" u kojoj je za primanje mita i korupciju osumnjičeno nekoliko liječnika i djelatnika HZMO-a u Splitu i Osijeku. Sumnja se da su većem broju pripadnika HV-a i HVO-a omogućili dobivanje ili povećanje mirovina, invalidnina i ostalih braniteljskih povlastica, a za usluge dobivali su od 3,5 do 8 tisuća eura.

Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor ranije je najavila da će, kada dobije potpune podatke o uhićenima u antikorupcijskoj akciji, zatražiti reviziju predmeta na kojima su radili osumnjičeni, no da to neće značiti opću reviziju svih invalida.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene