Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko poručio

'Ja sam poticao procese protiv kriminala i korupcije, nitko drugi!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dr. Franjo Tuđman - sve za Hrvatsku, svečana tribina povodom obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika koju je organizirao splitski HDZ bio je povod dolaska Tomislava Karamarka u Split. Novinarima nije htio otkriti jesu li dogovorili kandidate za gradonačelnike.

'Ništa u ovom momentu ne znamo, ali možda i znamo. Vrte se mnoga imena, dosta smo licitirali oko toga, razgovarali smo s mnogim kandidatima. Gledamo ankete. Bit ćemo pametniji u suradnji s našim prijateljima u Gradskom odboru, vjerojatno za nekoliko dana. Mi danas nećemo ništa odlučivati. Sljedeći tjedan u Zagrebu ćemo imati sastanak na kojem ćemo odlučiti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

Povremeno imamo te slatke muke oko kandidata', rekao je Karamarko i najavio kako će se na ovim izborima pojaviti nova lica, jer stranka ide samo naprijed.

>> Karamarko o HAC-u: 'Idu prodavati obiteljsku srebrninu i zlato pa se preslaguju'

Nije tako otkrio ništa o navodnom dogovoru s Anđelkom Visković, Kerumovom razvlaštenom dogradonačelnicom, čemu se splitski HDZ protivi. Nisu je čak ni pozvali na tribinu u HNK, a ondje je bio dogradonačelnik Jure Šundov kao predstavnik Grada. 'Predsjednik Tuđman je za Hrvate ono što je Churchill za Engleze', rekao je Karamarko i dodao kako je ulazak u EU zatvaranje političke doktrine dr. Tuđmana.

'Ne vraćamo se u prošlost, ali želimo u temelje ideologije naše stranke i hrvatskog društva čvrsto ugraditi predsjednika Tuđmana. On je donio demokraciju i slobodu ovom narodu', izjavio je Karamarko, a na primjedbu kako su se i neki članovi HDZ-a u zadnjih 10 godina odricali Tuđmana rekao je kako je bilo devijacija u stranci, što se tiče koruptivnih aktivnosti, kriminala i sličnih pojava protiv kojih su se borili.

'Ja sam pokretao te procese, nitko drugi. Bilo je pokušaja detuđmanizacije i to je stranku obezglavilo, učinilo je neprepoznatljivom. Zato se vraćamo predsjedniku Tuđmanu', poručio je Karamarko.

O Tuđmanu su govorili Andrija Hebrang, Ćiro Blažević, Tihomir Dujmović, Ivica Kostović i Andro Ozretić. U prepunoj dvorani splitskog kazališta najtopliji aplauz dobio je Ćiro Blažević kojemu je na pozornici uručen poklon, Hajdukov šal. Bio je i najemotivniji govornik. Prisjećajući se prvog hrvatskog predsjednika, rasplakao se. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene