Poznati narkobos Jarvis Chimenes Pavaõ svoju je ćeliju u paragvajskom zatvoru pretvorio u luksuzni trosobni stan na kome bi mu mnogi pozavidjeli.


Narkobos Jarvis Chimenes Pavaõ u zatvoru u Paragvaju se nalazi od 2009. zbog dilanja droge i pranja novca. I dok drugi kriminalci zatvoreni iza rešetaka spavaju u pretrpanim ćelijama narkobos Chimens je imao tri sobe, kupaonicu, kuhinju, knjižnicu te čak i sobu za sastanke s konferencijskim stolom.

Vezani članci Latifa bint Muhamed Al Maktum (Foto: Screenshot) Britanski ministar oglasio se o slučaju zatočene princeze Latife: ''To je veoma zabrinjavajuće...'' Ministrica na suđenju Josipi Rimac - 5 Afera Vjetroelektrane: Bašić i Stipić sami se prijavili u zatvor u Remetincu

Budući da je policija počela sumnjati kako u toj sobi priprema svoj bijeg te da bi vjerojatno mogao i raznijeti ćeliju, ondje su napravili raciju. U ćeliji su pronašli velik broj filmova na DVD-ima, plazma TV, udoban namještaj s king-size krevetom i trosjedom te klima uređaj, piše Global News.

Chimens je na slobodu trebao izaći 2017. godine, ali kako ima brazilsko državljanstvo i trebao je biti izručen tamošnjim vlastima zbog drugih zločina, namjeravao je pobjeći.

Policija je posumnjala da planira raznijeti dio ćelije te je prebačen u drugi zatvor.

Primjer Chimensovog zatvorskog luksuza dokaz je koliko duboko seže korupcija u zatvorskom sustavu Paragvaja.

Nakon što se priča o narkobosovom lagodnom životu u zatvoru pročula, ministrica pravde Paragvaja je smijenjena.