Nakon godina ignoriranja zagrebački gradonačelnik Milan Bandić raščistio je ilegalni deponij u naselju Kozari putevima, no, vrlo brzo počeo se svađati s mještanima, ali i novinarima.

Galerija


Posebno su mu smetala pitanja naše novinarke Ivane Pezo Moskaljov o čemu više možete pročitati ovdje.

Vezani članci Čovjek odlaže prozor na neprikladnom mjestu (Foto: Dnevnik.hr) Poprilično će ga opaliti po džepu: Evo koliku bi kaznu mogao dobiti muškarac koji je snimljen kako u Zagrebu na hrpu otpada baca stare prozore Milan Bandić (Foto: Luka Stanzl/Pixsell) Bandić o poskupljenju odvoza otpada još uvijek šuti, ali se hvali dozvolom za – upravljanje bagerom

Ovo nije prvi put da Milan Bandić ovako razgovara kad je riječ o smeću u glavnom gradu. Kad god su mu reporteri Dnevnika Nove TV postavljali pitanja o zbrinjavanju otpada, reagirao je izbjegavajući konkretan odgovor. Dnevnik Nove TV neće odustati od priča o gorućim problemima u gradu, te ćemo i dalje gradonačelniku nastaviti postavljati pitanja, koja njemu možda nisu ugodna, a odnose se na probleme koje nije riješio ili ih rješava sporo.

U nastavku smo izdvojili samo neke od gradonačelnikovih razgovora s reporterima Nove TV:

Bandić pokušao izbjeći odgovore na pitanja reporterke Nove TV nakon otkrića Provjerenog u eko-bombi na Savici (31.3.2018.)

Nova TV: "Kako je moguće da ovoliki deponij nastane doslovno toliko blizu centra grada, zašto grad prije nije reagirao i hoće li odgovorni dobiti otkaz?

Gradonačelnik Milan Bandić: Da sam ja pametan kao vi, ja bi bio nešto više, a ne gradonačelnik. To je odgovor na vaše pitanje.

N: Ali zašto grad nije reagirao?
B: Rekao sam vam, da sam ja pametan kao vi onda bi reagirao na vrijeme.
N: Hoće li odgovorni dobiti otkaze, evo sad kad se zna...?
B: Neće nitko dobiti otkaz, nego će dobiti kaznu oni koji ubuduće to budu radili"

Na predstavljanju projekta „Zagreb - zeleni grad“, gradonačelnik odbija odgovarati na pitanja o drugim eko problemima (19.4.2018.)

N: "Možemo li pričati o Zagrebu kao Zelenom gradu, dok još uvijek imamo pretrpane kontejnere, divlja odlagališta, odvoz to jest razvrstavanje otpada još je daleko od europskog prosjeka?
B: „Pobrinite se vi i vaš urednik i svi vi da najprije odvajate otpad kod kuće, a mi ćemo se pobrinut da imamo dovoljno posuda i onda će bit sve u redu"

Bandić ponovno odbija odgovoriti na pitanja o eko bombi na Savici (28.4.2018.)

N: "Kako ćete to riješiti?
B: „Nećemo ovdje“
N: „Zašto ne?“
B: „Neću, pa zato što sam ja odlučio da neću“
N: „Ali gospodine Bandiću, to je pitanje važno za sve građane“
B: „Možete vi mene furati koliko god hoćete jer ja radim, ne radim samo kad vama dajem izjavu. Kad ja napravim, onda ću vas obavijestiti.
N: „Zbog čega je problem da nam odgovorite na pitanje kako to planirate riješiti?
B: „Pa planiram riješiti kao što radimo“

Bandić ponovno odbija odgovoriti na pitanja o eko bombi na Savici (Provjereno, 28.4.2018.)

N: Gospodine Bandiću ispričavam se imam pitanje za otpad na Savici
B: Nema šanse!! Nikakve izjave!
N: Zašto rekli ste da će mjesec dana trajati sanacija?
B: Ma možete govoriti koliko hoćete gospođo, ali nema šanse
N: Dobro, ali rekli ste da će biti u mjesec dana sanacija?
B: Reko sam vam o sanaciji ćemo na licu mjesta. Ja imam previše godina da bi me vi furali kao malog miša žmigavca da budem na valu vašeg žmiganja pa nema šanse.
N: Ja vas samo pitam za ono što ste vi sami rekli da ćete učiniti
B: Ja odgovaram sunce ja odgovaram, ja znam što odgovaram i uvijek govorim isto. I najvažnije je da me građani razumiju što ja govorim. I vi, ali još prije građani

Bandić „objašnjava“ novinarima zašto ne mogu na Jakuševac (12.11.2017.)

N: "Jel možemo danas otići na Jakuševac?
B: „Ne možemo, ovdje jer ovo nije Jakuševac, ovo je velesajam, to ću ja valjda odlučit kad ću, kad ćemo se vidjet na Jakuševcu. Ne vi valjda, alo!“

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr