Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan slučaj iz Zadra

Otpustili je bez boce s kisikom koja joj je neophodna za život, ali tu drami nije bio kraj: "U tom su mi se trenu odsjekle noge"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je pacijentica u Zadru nakon hospitalizacije otpuštena i sanitetskim vozilom poslana kući bez potrebne boce s kisikom.

"To je ostavilo posljedice s kojima ćemo još morati naučiti živjeti", ljutit je suprug pacijentice koju su nakon hospitalizacije poslali u sanitetski prijevoz bez potrebne boce s kisikom.

Prema njegovim riječima, žena se gotovo 20 minuta bez kisika borila za život. Da bi stvar bila gora, dan uoči incidenta sa sanitetskim prijevozom, 21. listopada, suprug je na hitnom prijemu primijetio nedostatke liječenja.

Kada je došao do supruge, primijetio je da boca s kisikom uopće nije bila prikvačena. Kada je to istaknuo medicinskoj sestri, odbrusila mu je da ne može ona na sve paziti i da je to uvijek problem s tim cijevima za kisik jer često ispadaju. Nakon toga uslijedio je još jedan šok - predložili su mu da suprugu odvede kući.

"Kako da ja ženu s teškim oblikom kronične opstruktivne plućne bolesti, koja mora ležati s bocama s kisikom, stavim u svoj mali auto i vozim do kuće? Rekao sam da ne dolazi u obzir i da je izvole dovesti kolima s liječnikom. Kad smo sve dogovorili, otišao sam kući kako bih ih pričekao i smjestio u krevet. I tad je počela drama", prisjeća se.

Nakon deset minuta otkad su krenuli nazvao je vozača da provjeri kakvo je stanje i na kojoj joj je razini kisik. "S druge sam strane začuo muk. I onda pitanje: 'Koji kisik?' Pokušavao sam ostati pribran, ali u tom su mi se trenu odsjekle noge", priznaje suprug.

Usto, osim što ju je bolnica poslala kući bez kisika, otpustili su je i bez sestre i bez doktora - samo s vozačem, dodaje suprug.

Pročitajte i ovo Mario Gazić ŠTO TO ZNAČI ZA UNESREĆENE? Dobit će veće ovlasti kako bi zamijenili liječnike u vozilu hitne pomoći: "Sve u korist pacijenata"

Vozač se od panike htio vratiti u bolnicu, što mu suprug pacijentice nije dopustio. "Prišao sam mu i rekao da se ne ljutim na njega, da on stvarno nije kriv ni za što. Vjerujem da je već sutra uzeo bolovanje jer je stvarno bio potresen, vikao je: 'Ubio sam je, što su mi napravili?'", opisuje dramatične trenutke suprug za Slobodnu Dalmaciju.

Pročitajte i ovo Beba - 1 MALENOM SE ŽURILO Nije bilo vremena da stignu do bolnice: Beba se rodila u vozilu hitne - "Smijali smo se, radovali i plakali zajedno s mamom"

Slobodna Dalmacija poslala je upit Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije. Kako su im rekli, na nalogu za sanitetski prijevoz moraju biti upisani ime i prezime pacijenta, adresa, dijagnoza pacijenta i specifičnosti prijevoza (ležeći pacijent ili sjedeći pacijent). Ravnateljica Opće bolnice Ivana Šimić kazala je da su nalog za sanitetski prijevoz spomenute pacijentice, bez napomene, dobili 22. listopada.

Ravnatelj OB-a Zadar kazao je da u bolnici provode internu istragu ovog slučaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene