Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MALENOM SE ŽURILO

Nije bilo vremena da stignu do bolnice: Beba se rodila u vozilu hitne - "Smijali smo se, radovali i plakali zajedno s mamom"

Aktualno Galerija Kola hitne pomoći - 1 Kola hitne pomoći - 1 Kola hitne pomoći - 2 Kola hitne pomoći - 2 Beba - 1 Beba - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Beba - 2 Galerija 1/4 >>
U noći na utorak na hitnu pomoć u Vrgorcu stigla je trudnica kojoj se, odmah je bilo jasno, bližio trenutak poroda. Maleni ipak nije htio pričekati dolazak u splitsko rodilište, već je prvi put zaplakao vozeći se autocestom u vozilu hitne pomoći.

Kao mjesto rođenja malenom Vrgorčaninu može stajati: vozilo hitne pomoći, autocesta A1, izlaz Bisko.

Pročitajte i ovo Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?'' Ilustracija Izvještaj policije Otkriven uzrok ozljeda bebe iz pulske bolnice: Roditelji curicu doveli s teškim ozljedama glave

"Mama je došla u trudovima kod nas u ambulantu, i iz ambulante smo je vozili za Split, ali eto nije Duje uspio do kraja doći do rodilišta", kazala je Antonija Franić, medicinska sestra u Vrgorcu u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Ivana Kaštelana.

"Porod kao takav je trajao nekih 20 minuta i prošlo je bez nekakvih velikih komplikacija. Tu moram naglasiti da smo mi stvarno redovito educirani i istrenirani po pitanju bilo kakve medicinske intervencije", rekao je liječnik na hitnoj medicini Vrgorac Josip Vickov.

Mama i beba u utorak se odmaraju, ali zahvalu šalju porukom.

"Ekipa hitne pomoći bila je brižna, snalažljiva i brza, čak su me pokušavali i nasmijavati između trudova. Upravo ono što mi je u tim trenucima trebalo. Odradili su odličan posao te pazili na mene i malenog do Splita na čemu im od srca zahvaljujem", poručili su.

Gotovo sat vremena vožnje

Od Vrgorca do splitske bolnice u idealnim uvjetima ima gotovo sat vremena vožnje.

"Prije je bilo rodilište ovde u Vrgorcu, poslije otišlo u Makarsku, pa u Split", kazala je Elza iz Vrgorca.

"Sad je još lakše jer ima autoput, međutim, kako su bebe brze neke dođu i u kolima hitne. Svi se veselimo, i mi tete u vrtiću, vrtić nam je inače pun", navodi Ina.

Na pitanje hoće li biti mjesta za još beba, odgovara: "Ma naravno da će biti, samo nek se bebe rađaju".

A ovaj porođak tema je i među medicinarima.

"Ja sam uvijek imala želju da se dijete, naravno ako je sve u redu i ako je uredna trudnoća, da se porodi u autu. Međutim, to mi se nikad nije dogodilo. I kad sam čula za ovaj događaj od kolegice, bila sam stvarno sretna, ali i malo ljubomorna", priznaje medicinska sestra u Vrgorcu Jozefina Bašković.

Poseban događaj za dežurnu ekipu

Poseban je to bio događaj i za dežurnu ekipu te noći.

"Inače hitna je specifičan posao, tako da nešto kad se ovako lijepo i sretno završi to je stvarno i za nas jako jako lijep osjećaj", rekao je Vickov.

"Drugačije je to što su bila ugrožena dva života, i mame i djeteta, ishod je bio radostan što za razliku od drugih naših intervencija koje znaju završiti strašno, tragično i stresno, ovdje smo se stvarno smijali, radovali i plakali zajedno s mamom", kazala je Franić.

A nema ljepšeg od suza radosnica.

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene