Uoči ulaska u Europsku uniju Hrvatska otvara 18 viznih centara u Ruskoj Federaciji, jer čini se, Rusi su 'ludi' za Lijepom našom.


Lijepa naša, kao jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na Mediteranu, 1. srpnja postaje 28. članica Europske unije. Stoga je početkom travnja za ulazak gostiju iz Ruske Federacije u Hrvatsku na snagu stupio vizni režim.

Vezani članci Slika nije dostupna Turistička sezona sve dulja: Evo tko je rekorder posezone! Slika nije dostupna Hoće li vizni režim obeshrabriti turiste iz Rusije i Turske?

>>Hrvatska proglašena 'novom francuskom rivijerom' !

Shvaćajući važnost i potencijal ruskog tržišta za Hrvatsku, u Moskvi se s vodećim ruskim turoperaterima sastao i ministar turizma Darko Lorencin i prva žena Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić.

'Nalazimo se pred izazovom ulaska u EU, uvođenje viznog režima naša je dužnost, a ne izbor. S viznim režimom Hrvatska se susreće po prvi puta i upravo zato sam se iz prve ruke želio uvjeriti u stanje na tržištu', istaknuo je ministar Lorencin.

>>Porastao broj njemačkih turista!

Zahvaljujući dobrim pripremama, vize za sve Ruse koji odmor žele provesti u Hrvatskoj izdaju se za najviše pet radnih dana, a za žurne potrebe i za svega tri, te za ostale svrhe u najviše 10 radnih dana.

Kako bi se olakšao dolazak gostiju iz Rusije koji u sve većem broju otkrivaju bogatu kulturnu,prirodnu i eno-gastronomsku baštinu Hrvatske, početkom ovog mjeseca u 18 milijunskih gradova Ruske Federacije s radom će započeti vizni centri, a prvi među njima otvoren je u Moskvi. U posljednjih nekoliko tjedana, s približavanjem sezone godišnjih odmora, hrvatsko Veleposlanstvo zaprima i do 1000 zahtjeva dnevno!

Za dodatno olakšavanje dolazaka u vrijeme turističke sezone, Vlada je donijela Odluku o privremenom olakšanom ulasku stranaca u Hrvatsku za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca, prema kojoj svi stranci s valjanom schengenskom vizom ne trebaju vizu za Hrvatsku.

>>Hrvatska 2020. želi biti među 20 svjetskih turističkih velesila

Direktorica HTZ-a Matešić je naglasila kako je rusko tržište među deset najvećih emitivnih tržišta Hrvatske, iz kojeg godišnje dolazi gotovo 200 000 turista. Također je istaknula kako je Hrvatska ove godine usvojila Strategiju razvoja hrvatskog turizma, prema kojoj je glavni cilj Hrvatske da se do 2020. godine svrsta među 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta, ali da se isto tako produlji turistička sezona, te stvore novi motivi dolaska u našu zemlju.
 

Ruski se turisti u najvećem broju odmaraju u Istri, najsjevernijoj regiji hrvatske obale, a slijede jug zemlje s Dubrovnikom, gradom biserom Jadranskog mora, te prekrasna Makarska rivijera. Kontinentalni turizam s brojnim specifičnim sadržajima i zdravstvenim programima osobito je tražen među ruskim turistima, a čak 70 posto njih u posjetu Hrvatskoj odlučuje se za izletničke programe ili posjećuje kulturne manifestacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju