Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četvero studenata utopilo se u subotu pošto se njihovo vozilo survalo u Neretvu, a 21-godišnji S.B. jedini je uspio isplivati i spasiti se.


Tijela D. R. (25), T. V. (25), A. Š. (22) i V. B. (24), četvero mladih ljudi koji su se u subotu utopili u Neretevi sjeverno od Mostara, u ponedjeljak su ispraćena ispred gradske mrtvačnice u Mostaru prema Vinkovcima gdje će biti pokopana, a prije toga održana je komemoracija na Sveučilištu u Mostaru gdje su studirali.

Vezani članci Traje potraga za djevojkom u rijeci Neretvi kod Konjica - 1 Autom sletjeli u Neretvu: U rijeci pronađeno tijelo djevojke, preživjeli mladić na psihijatriji 23. Maraton lađa - 2 Održan Maraton lađa na Neretvi: Preokret nakon utrke, štit kneza Domagoja dijele lađari iz Zagreba te Udruga lađara Stablina

Prigodnoj molitvi i kratkom obraćanju nazočio je velik broj kolega studenata, profesora, građana Mostara koji su se sa suzama u očima oprostili od četvero Slavonaca.

U Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru na prigodnoj komemoraciji rektorica Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Ljerka Ostojić rekla je kako to sveučilište 'od svoga nastanka do danas nije doživjelo tužniji skup'.

"Ovo Sveučilište nije doživjelo veću tragediju od te subote 19. prosinca 2015. Ovo Sveučilište nije doživjelo veći gubitak od smrti četvero naših studenata: Tene, Vjekoslava, Antonije i Domagoja", rekla je rektorica Ostojić.

Izrazila je sućut obiteljima i pozvala sve okupljene da upute molitve Bogu kako bi podario snage ožalošćenima. Za studente preminule u prometnoj nesreći u ponedjeljak navečer u crkvi svetoga Petra i Pavla u Mostaru služit će se sveta misa.

Četvero studenata utopilo se u subotu pošto se njihovo vozilo survalo u Neretvu, a Stjepan Bošković jedini je uspio isplivati i spasiti se. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook