Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se vrti oko premijerske stolice

MOST JASNO PORUČIO 'HDZ je u boljoj poziciji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjedan u Hrvatskoj počeo je nizom političkih sastanaka nakon kojih bi trebalo biti jasnije kakav će biti postizborni rasplet. ljudi dviju najjačih političkih koalicija, Zoran Milanović i Tomislav Karamarko sjeli su za stol s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović na Pantovčaku.

Lideri velikih koalicija Hrvatska raste i Domoljubne koalicije na poziv Predsjednice na zajedničkom sastanku su se zadržali 40 tak minuta. 76 potpisa, i danas je potvrđeno, zasad nema ni jedna strana.

Pročitajte i ovo Božo Petrov "Izbrisat će Hrvate" Petrov se obrušio na HDZ: "Protiv smo da se Hrvate šalje u inozemstvo, a dovodi svjetsku sirotinju" Marko Biočina - 2 o čemu se pregovara? Dnevnik Nove TV proučio program DP-a te ga usporedio s onim HDZ-a i SDP-a: Koliko je tu sličnosti, a koliko razlika?

Nakon sastanka Tomislav Karamarko i predsjednica izjave nisu htjeli davati. Pred medije su došli članovi koalicije Hrvatska raste koji sutra ponovno na konzultacije neće dolaziti. Ništa neće imati novo, kažu, za priopćit predsjednici. Vrlo je jasno, zaključio je Milanović, tko može biti premijer.

A nakon svega oglasili su se i iz MOST-a odakle su jasno rekli tko i zbog čega u ovom trenutku ima prevagu.

'Rekli smo da ćemo u razgovorima s HDZ-om i SDP-om doći do zajedničkog rješenja, sa svojih 15 zastupnika ne možemo uvjetovati sve, možemo uvjetovati stranačkog mandatara koji će biti prihvatljiv, ali red je da druga strana da svoje prijedloge', rekao je glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja.

'Milanović očito nije spreman dati svoju premijersku stolicu i možda je tu HDZ u nekakvoj boljoj situaciji što se toga tiče. Problem je odnosa snaga unutar HDZ-a i SDP-a', zaključio je Grmoja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene