Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blok umirovljenici zajedno

Udružile se stranke umirovljenika: "Jedino tako ćemo imati utjecaj na izvršnu vlast"

Aktualno Galerija Blok umirovljenici zajedno Blok umirovljenici zajedno Foto: Milivoj Spika/Cropix Politička platforma Umirovljenici zajedno - 1 Politička platforma Umirovljenici zajedno - 1 Foto: DNEVNIK.hr Politička platforma Umirovljenici zajedno - 2 Politička platforma Umirovljenici zajedno - 2 Foto: DNEVNIK.hr Politička platforma Umirovljenici zajedno - 3 Politička platforma Umirovljenici zajedno - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Silvano Hrelja Galerija 1/5 >>
Koalicija stranaka Umirovljenici zajedno predstavila je u utorak programske smjernice - reformu mirovinskog sustava, zdravstva i sveukupne socijalne politike, uz poruku kako u nizu županija i gradova želi preuzeti odgovornost za umirovljenike i očuvati parlamentarni status.

Koalicija stranka Umirovljenici zajedno predstavila je programske smjernice koji se tiču reforme mirovninskog sustava, kao i zdravstva i sveukupne politike

Predsjednik Bloka umirovljenici zajedno Milivoj Špika ustvrdio je na konferenciji za novinare da dosad u Hrvatskoj nikada nije bilo brojnije i snažnije umirovljeničke opcije.

Njihov je zajednički cilj borba protiv siromaštva umirovljenika i za povećanje njihova životnog standarda.

Pročitajte i ovo Ines Balint, Povjerenstvo za primarnu zdravstvenu zaštitu Uskoro novi prosvjed? Liječnici i medicinske sestre na rubu: ''Mi smo svaki dan u minskom polju''

Hrvatske mirovine nisu na razini mirovina u većini ostalih država EU-a, pa je bitno pomagati onima kojima je ta pomoć zaista potrebna, poručio je.

Predsjednik Stranke Umirovljenika Lazar Grujić založio se za okupljanje umirovljeničkih stranaka i udruga, kojima je cilj ne samo poboljšanje standarda umirovljenika već i rješenja kojima bi iz siromaštva izvukli što veći broj umirovljenika.

Žele sudjelovati u odlukama

Uz to žele kreirati i realizirati reformu mirovinskog sustava, zdravstva i sveukupne socijalne politike.

"Jedino tako ćemo imati utjecaj na izvršnu vlast, a možemo i pronalaziti stručnjake za pojedina područja života u mirovini", kazao je.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Francuskoj - 4 Planirana mirovinska reforma VIDEO/FOTO Stotine tisuća ljudi na ulicama Francuske: "Ne bi se trebali čuditi kada u nekom trenutku eskalira"

Saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja izvijestio je kako je oko 7000 dodataka na obiteljsku mirovinu obračunato i kreće u isplatu kroz deset dana.

Dodatak će iznositi oko 85 eura, a isplata bi trebala trajati čitavu godinu.

Nova politička platforma će provesti istraživanje javnog mnijenja, kako bi vidjeli koji sve problemi tište umirovljeničku populaciju, najavljeno je na konferenciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene