Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ili ga mrze ili ga vole

VIDEO 5 najtrenutaka sa suđenja Sanaderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Ive Sanadera vodilo se i prije slučaja Fimi media nekoliko postupaka. Bivši premijer posljednjih nekoliko godina često boravi u sudnici pa donosimo neke trenutke koji su u javnosti ostavili najviše traga iz te prostorije.

Svakako jedni od najzapaženijih trenutaka iz sudnice Županijskog suda u Zagrebu bili su 'okršaji' Ive Sanadera i sutkinje u slučaju Fimi media - Ivane Čalić.

'Hoćete li mi vi govoriti kako da se branim'?!' - 'Da, hoću!'

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Slika nije dostupna velika afera Sanader odbacio optužbe za Fimi mediju: ''Ako mogu o imovini sutra, sad me križa dosta bole''

Tako je bivšeg premijera sutkinja jednom prilikom upozorila da ne miješa druge postupke u ovaj predmet i da se više ne ponavlja.

'Vi nemate mjere. Nemojte se sa mnom nadmudrivati. Ne ponavljajte se i pripazite na koji se način obraćate sudu!', rekla je Sanaderu sutkinja Čalić.

'Vi ćete meni govoriti kako da se branim?', upitao je Sanader. 'Da, hoću, jer to što govorite nema veze sa suđenjem', odgovorila mu je sutkinja.

Bivši premijer u tom je trenu htio ustati s klupe za svjedoke i vratiti se na svoje mjesto jer mu se prigovaralo za način na koji iznosi obranu, no ipak se predomislio i nastavio s obranom.

Poljupci za supruga

U slučaju Fimi media svjedočila je i supruga Ive Sanadera - Mirjana. Javnost pamti način na koji je Mirjana pozdravila svog supruga i poslala mu pusu prilikom ulaska u sudnicu.

'Znaš li ti da je zimi hladnije nego liti?'

Prije svjedočenja u slučaju Planinska srdačno su se pozdravili Ivo Sanader i Luka Bebić. Zanimljiv je način na koji su se pozdravila ova dva stara prijatelja.

Kako si?', upitao je Sanader Bebića, a ovaj je uzvratio istim pitanjem. Nakon nekoliko sekundi Sanader, koji je sjedio ispred Bebića, okrenuo se prema kolegi i rekao: 'Znaš li ti da je zimi hladnije nego liti?'

I Čedo Prodanović imao 'prigovor' na slavnog klijenta

U prepirci oko prijedloga svjedoka u slučajevima Hypo i Ina-MOL, u jednom je trenu Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović prigovorio svom klijentu da mu ne govori stalno što da radi jer je do 3 ujutro čitao spise.

Neprimjeren način iznošenja presude Sanaderu

Jedna od najiščekivanijih presuda zadnjih godina u Hrvatskoj - ona za Hypo i INA-MOL, ostat će, osim po tome što se presudilo bivšem premijeru, zapamćena i po načinu na koji je predsjednik sudskog vijeća Ivan Turudić iznio tu nepravomoćnu presudu. Kašalj, trljanje nosa, šmrcanje, a u jednom trenutku čak i podrigivanje - sve je to prekidalo naizmjenice gotovo svaku rečenicu suca Turuduća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene