Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u raju?

VIDEO Prodanović ljutito Sanaderu: Nemojte mi stalno pomagati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas na Županijskom sudu u Zagrebu trebao je svjedočiti Imre Fazekas, no on se nije pojavio.

Tužiteljstvo je predložilo za svjedoka Davora Šterna, obrana se protivi jer smatra da se bi se njegovom svjedočenjem samo dokazao odnos izmedu njega i okrivljenika, a što po njihovom mišljenju nema smisla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Holub smatra da je Sanader bio vrlo samouvjeren 'Bio sam borac protiv korupcije, a sada me doslovno gaze' Slika nije dostupna Objava dijelova tajnog iskaza USKOK traži istragu zbog odavanja službene tajne

Osim Šterna, tužiteljstvo je predložilo za svjedoka i Damira Vandelića, a obrana se tome protivi iz istog razloga kao i svjedočenju Davora Šterna.

Sudac Turudić smatra da bi ispitivanje Davora Šterna bilo irelevantno u ovom postupku.

Obrana je još prošlog tjedna predložila za svjedoka ruskog tajkuna Mihaila Gucerieva, vlasnika ruske kompanije Rusnjeft, te se i danas zalažu za to da ga se ispita u svojstvu svjedoka u ovom procesu, no tužiteljstvo se tome protivi.

Osoba od interesa postala je i Vesna Špoljarić, bivša voditeljica pisarnice Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, čije je ime iskrsnulo u svjedočenju Olgice Spevec. Naime, obrana Ive Sanadere vjeruje kako je Spevec odgovorna za antidatiranje dopisa koji su navodno poslani Sanaderu i Damiru Polančecu za koje obojica tvrde da ih nikada nisu primili.   

Kao dokazni prijedlog od strane tužiteljstva pojavila se i posjetnica Imre Fazakasa koja ga veže uz MOL.

Nakon razmatranja svih dokaznih prijedloga sa obje strane, sudac Turudić je odlučio kako će se se u svojstvu svjedoka ispitati Imre Fazakas, koji se danas nije pojavio, zatim Božidar Pankretić, Josip Friščić, Ratko Maček, Vesna Špoljarić, Flavio Sanader, brat optuženika i Mihail Guceriev kojeg je predložila obrana.

U prepirci oko prijedloga svjedoka, u jednom je trenu Čedo Prodanović prigovorio Ivi Sanaderu da mu ne govori stalno što da radi jer je do 3 ujutro čitao spise.

U nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučajevima Hypo te Ina-MOL trebao je svjedočiti direktor tvrtke Hangarn Oil Products Imre Fazakas koji je, po pisanju medija, u istrazi izjavio da su pet milijuna eura na račun Roberta Ježića uplatili Rusi za skladište plina na Krku.

Odvjetnik optuženog Čedo Prodanović, nadovezao se na nedolazak svjedoka Fazekasa rekavši da je on trebao svjedočiti u korist Ive Sanadera.

Obrana je Fazakasovim svjedočenjem imala namjeru pobiti tvrdnje Roberta Ježića koji je na svom svjedočenju rekao kako je spornih pet milijuna eura polovica mita koje je MOL uplatio Sanaderu na račun Ježićeve švicarske tvrtke Xenoplast.

Suđenje će se nastaviti 12. travnja.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene