Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREUZIMANJE VLASNIČKOG UDJELA

Ivica Todorić komentirao ulazak arapskog investitora u Fortenovu: "Ispravak netočnog navoda!"

Ivica Todorić (Foto: YouTube screenshot)
Ivica Todorić (Foto: YouTube screenshot) Foto: YouTube screenshot
Na vijest o prodaji udjela Sberbanka u Fortenovi arapskom investitoru reagirao je Ivica Todorić.

Bivši vlasnik Agrokora, Ivica Todorić, reagirao je na vijest o prodaji udjela Sberbanka u Fortenovi arapskom investitoru. 

Naime, Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stekao je 43,4 posto udjela u hrvatskoj kompaniji Fortenova Grupa kupivši udio Sberbanka.

Financijska transakcija, koja se odnosi na 43,4 posto udjela u nizozemskom holdingu Fortenova Group, jedinom dioničaru Fortenova Grupe d.d., dovršena je u ponedjeljak 31. listopada, priopćeno je u srijedu navečer iz agencije za odnose s javnošću Millenium promocije.

Reagirala je i Vlada, koja je priopćila da nema službenih saznanja i da nije sudjelovala u transakciji u Fortenovi. 

Todorić kaže da je Vlada u svojem komentaru navela netočne stvari.

"U današnjem komentaru prodaje udjela Fortenove za N1 Vlada RH je napisala i sljedeće: 'Podsjećamo da je suvlasnička uloga ruskog Sberbanka, kao tadašnjeg vjerovnika Agrokora, rezultat poslovnih odluka bivše uprave Agrokora, a ne odabir Vlade.' Ispravak netočnog navoda!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krak afere Agrokor Afera Mjenice: Tužiteljstvo opet optužilo Todorića i još 22 osobe

Suvlasnička uloga Sberbanka u Agrokoru rezultat je eksproprijacije Agrokora koja se dogodila nakon zloupotrebe položaja i ovlasti Plenkovića!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STARI RATOVI ''Plenkovićeva slamka spasa'': Todorić otkrio što bi mogao biti razlog Marićeva odlaska iz Vlade

Sve s razlogom da se izvrši nalog Plenkovićevih naredbodavaca da preda strateške nacionalne interese Republike Hrvatske u korist Rusa, Sberbanka i VTB Banke", rekao je Todorić za N1.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene