Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI PARTNER

Ulagač iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stekao 43,4 posto udjela u Fortenova Grupi, oglasili se i iz Fortenove: "Nemamo nikakva službena saznanja"

Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stekao je 43,4 posto udjela u hrvatskoj kompaniji Fortenova Grupa.

Financijska transakcija, koja se odnosi na 43,4 posto udjela Fortenova Grupe d.d., dovršena je u ponedjeljak 31. listopada, priopćeno je u srijedu navečer iz agencije za odnose s javnošću Millenium promocija.

"Sa zadovoljstvom objavljujemo kako je Saif Alketbi dovršio kupnju 43,4 posto udjela koje je u Fortenova Grupi držao Sberbank. Ovime započinje razdoblje strateškog ulaganja Saifa Alketbija u Republiku Hrvatsku, a uvjereni smo kako će ovo ulaganje biti iznimno korisno za Fortenova Grupu i hrvatsku ekonomiju", poručili su povodom zaključenja ove transakcije iz ureda Saifa Alketbija.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa (Foto: DNEVNIK.hr) ZBOG EKONOMSKIH SANKCIJA Sberbank prodaje svoj udio u Fortenovi, spominje se i mogući kupac

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZBRISAN IZ SUDSKOG REGISTRA Agrokor otišao u povijest: "Ovime je uspješno završen jedan od najvećih svjetskih postupaka restrukturiranja"

Saif Alketbi je iskusan ulagač u private equity te ima značajne investicije u više sektora. Diplomirao je računovodstvo na Sveučilištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, a titulu počasnog doktora ekonomije i menadžmenta u vladinim organizacijama dodijelilo mu je Sveučilište humanističkih znanosti i ekonomije u Luganu, Švicarska.

Oglasili se i iz Fortenove

Fortenova grupa nema nikakva službena saznanja o prodaji udjela Sberbanke, poručili su večeras iz te grupe nakon što je objavljeno da je Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stekao je 43,4 posto udjela u toj kompaniji kupnjom udjela Sberbanke.

"Fortenova grupa nema nikakva službena saznanja o prodaji udjela Sberbanke. Imovina Sberbanke je pod sankcijama i za kupoprodaju je potrebno ishoditi posebne dozvole tijela nadležnih za provedbu sankcija", odgovoreno je na upit Hine iz te grupe.

Prvi potencijalni kupac udjela Sberbanke, mađarski Indotek te dozvole nije uspio ishoditi, podsjetili su iz Fortenova grupe.

U drugom pokušaju odnosno prodaji mirovinskim fondovima dozvole su pribavljene, ali su predstavnici njemačkog Allianza u Nadzornom odboru AZ fonda zaustavili kupoprodaju, dodali su.

"Prema saznanjima Fortenova grupe, nikakve daljnje dozvole za prodaju nisu ishodovane te ne vidimo kako se valjana kupoprodaja mogla dogoditi. Također, nakon mirovinskih fondova nije bilo drugih dubinskih snimanja kompanije. Ukoliko je došlo do izbjegavanja sankcija radi se o kaznenom djelu i kompanija u tome nije sudjelovala", naveli su u svom odgovoru iz Fortenova grupe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene