Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREUZIMANJE VLASNIČKOG UDJELA

Oglasila se Vlada o prodaji ruskog udjela u Fortenovi. Šeik dolazi u Hrvatsku i traži sastanak s Plenkovićem?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Vlade su komentirali vijest o prodaji udjela Sberbanka u Fortenovi arapskom investitoru. Stigla je i informacija kako šeik zbog Fortenove dolazi u Hrvatsku i traži sastanak s Plenkovićem.

Nakon vijesti o prodaji udjela Sberbanka u Fortenovi arapskom investitoru Vlada se oglasila priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti:

"Pozadinu konkretne poslovne operacije ne možemo komentirati jer o njoj nemamo nikakvih službenih saznanja, niti je u tome Vlada na bilo koji način bila uključena. Nadležni resori provjerit će sve relevantne činjenice vezane uz preuzimanje udjela Sberbanka u Fortenovi.

Podsjećamo da je suvlasnička uloga ruskog Sberbanka, kao tadašnjeg vjerovnika Agrokora, rezultat poslovnih odluka bivše uprave Agrokora, a ne odabir Vlade.

Poznata je činjenica da je Sberbank i ranije već najavio namjeru izlaska iz suvlasništva Fortenove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PARTNER Ulagač iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stekao 43,4 posto udjela u Fortenova Grupi, oglasili se i iz Fortenove: "Nemamo nikakva službena saznanja"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZBRISAN IZ SUDSKOG REGISTRA Agrokor otišao u povijest: "Ovime je uspješno završen jedan od najvećih svjetskih postupaka restrukturiranja"

Vlada je surađivala i komunicirala s Upravom Fortenove u pogledu suočavanja s posljedicama ruske agresije i primjene sankcijskog režima na poslovanje kompanije, a vodeći računa o ukupnoj gospodarskoj i financijskoj stabilnosti. No nije bilo nikakve komunikacije ni suradnje, a ni konkretnih spoznaja o poslovnoj operaciji koju su mediji objavili sinoć u večernjim satima", poručili su iz Vlade.

Nakon komentara iz Vlade stigla je informacija kako šeik zbog Fortenove dolazi u Hrvatsku i traži sastanak s Plenkovićem.

Večernji list javlja da šeik dolazi sljedeći tjedan u Hrvatsku, spreman je susresti se s premijerom Plenkovićem i suvlasnicima Fortenove. Stavlja mu se na raspolaganje, a isto tako će razumjeti ako se premijer Plenković u ovom trenutku ne bude mogao sastati s njime, piše Večernji list. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene