Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2017

Ivan Vrkić: U Osijeku smo radili bez ideologije i podjela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestranački kandidat za osječkog gradonačelnika i aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić, kojeg podupiru SDP, HNS, HSS i ANU, izjavio je u petak kako je na ovim lokalnim izborima bilo navažnije potvrditi da se u prethodnom mandatu radilo bez nacionalne politike, ideologije i podjela.

"U Hrvatskoj nema podjela na crvene, bijele, crne i plave, jer naučili smo da možemo opstati samo ako smo crven-bijeli-plavi", poručio je Vrkić na završnoj konferenciji za novinare uoči nedjeljnog drugog kruga izbora.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Nakon šest mjeseci Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku

Ustvrdio je kako mu je glavni motiv za ponovnu kandidaturu bila želja da zajednici pokuša vratiti dio onoga što je zajednica godinama ulagala u njegovo javno, političko i gospodarsko iskustvo, te da se tako "dobri uvjeti pokušaju stvoriti za sve, a ne samo za političare".

Europarlamentarka Biljana Borzan (SDP) istaknula je kako su Vrkić i kandidati za njegove zamjenike Žana Gamoš (HNS) i Boris Piližota (SDP) "ljudi koji će Osijek voditi u dobrom smjeru, prema europskim vrijednostima", pozivajući građane da Vrkiću izlaskom na izbore omoguće pobjedu i u drugom izbornom krugu.

Osim stranaka, koje su mu već ranije dale potporu, Vrkića je danas podržala i udruga Snaga Slavonije i Baranje, čija je kandidatkinja za gradonačelnicu u prvom izbornom krugu Danijela Lovoković pozvala građane da u drugom izbornom krugu povjerenje daju Vrkiću. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene