Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ovo nije reforma''

Vrdoljak o poreznoj reformi: Nema odgovora kako će Hrvatska izgledati za tri godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u četvrtak da u prijedlogu poreznih izmjena nema odgovora na pitanje kako će Hrvatska izgledati za tri godine, odnosno hoće li biti uvozna ili izvozna zemlja, hoće li podržavati obrazovanje s poreznim olakšicama ili će razvoj, kao i prije nepunih 10 godina, temeljiti na rastu uvoza čekajući da nam ponovno dođe kriza.

"Ovo nije reforma jer ona podrazumijeva promjene načina funkcioniranja države, a to ja ne vidim. Ovo je izmjena poreznih zakona, ovo se prebacuje s jedne stavku na drugu i sustav će i dalje funkcionirati na isti način kako je dosad funkcionirao'', rekao je Vrdoljak novinarima na okruglom stolu o ulozi Katoličke crkve u izgradnji demokratskog društva.

Pročitajte i ovo Ulica s različitim stopama poreza - 4 Bizarnosti porezne reforme Kolika će vam biti plaća moglo bi ovisiti u kojem dijelu ulice živite: "Bilo bi smiješno da nije žalosno" Kaos s obračunom plaća Mnogi su razočarani Velika porezna reforma, a plaće jedva da su porasle: Najviše pak muka imaju – računovođe

Vrdoljak smatra također kako je potpuno nepotrebno smanjivati PDV na isporuke struje kako bi se kompenzirao viši trošak za naknade za zelenu energiju. Ustvrdio je da naknadu za zelenu energiju ne treba povećati u onoj mjeri o kojoj je govorio Most.

"Pametnim vođenjem tržišta električne energije kroz puštanje u funkciju burze i dovršenjem zakonodavnog okvira električna energija neće poskupjeti, a kako ne znaju to napraviti onda traže model u smanjenju PDV-a koji je nepotreban gubitak u proračunu'', kazao je Vrdoljak, koji je bio potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva u vladi Zorana Milanovića.

Komentirajući novinarima to da je vezano uz tu priču on prozvan da je oštetio državni proračun zbog čega aktualna vlast ''krpa te rupe'' i pokušava pomoći građanima da ne dođe do poskupljenja, Vrdoljak je rekao da oni lažima to pokušavaju prikazati već dvije godine.

"Imate sve odgovore na njihove neistine i klevete na našim internetskim stranicama s obrazloženjima kad je tko dobio koji ugovor'', rekao je Vrdoljak. Kada se spomene izmjena zakona onda, kazao je Vrdoljak, kolege iz Mosta u nerazumijevanju energetske politike ne znaju što će reći nego svale krivicu na prethodnike. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene